in

Hivatalos: Grosjean és Magnussen búcsúznak a Haas csapattól a szezon végén!

©formula1.com

A Haas F1-es csapata 2021-ben egy teljesen új felállást tervez a pilóták terén, miután Romain Grosjean és Kevin Magnussen is bejelentette, hogy a szezon végén elhagyják az amerikai csapatot.

Grosjean 2016 elején csatlakozott a Haashoz és Esteban Gutierrez mellett versenyzett, aki az első ausztráliai futamán pontokat is szerzett, így az F1-es konstruktőri világbajnokság nyolcadik helyén végeztek.

Magnussen, aki 2014-ben debütált az F1-ben a McLarennel, a következő évben Gutierrez helyére lépett és Grosjeannal együtt lenyűgöző ötödik helyre hozta a csapatot 2018-ban a konstruktőri világbajnokságban.

De az idő mulásával egyre nehezebb és bonyolultabb lett a csapat szárnyalása, mivel a pontjaik fogyadoztak az évek során és 2020-ig összesen csak egy pontot szereztek a pilóták.

Valamikor az év közepén a Haas is aláírta az új Concorde-megállapodást, amely 2021-től az elkövetkező öt évben a sportágban tartja őket, így az amerikai csapat egy új ötéves stratégiát tervez.

Ez azt is jelenti, hogy Grosjean és Magnussen öt, illetve négy szezon után távozni fog a Haastól.

Egyelőre nem világos, hogy ki indul a Haas pilóta ülések betöltéséért szóló versengésben a következő szezonra, de a híresztelések szerint legalább egy helyet a Ferrari egyik junior pilótája foglal el.

Grosjean és Magnussen számára még mindig vannak szabad helyek a rajtrácson a következő szezonban, de ebben a szakaszban továbbra sem valószínű az esély arra, hogy bármit is kijelentsenek.

A két F1-es pilóta nyilatkozatai a távozással kapcsolatban!

A két pilóta csütörtök reggel jelentette be az F1 hírek egyik legmeglepőbb történését a héten a közösségi média csatornáin.

“Az utolsó fejezet lezárult és a könyv elkészült” – írta Grosjean Facebook-oldalán. “Az 1. nap óta vagyok a Haas F1 Team csapatában. Öt év alatt magas és mélypontokat éltünk át, 92 versenyen 110 pontot szereztünk, de az út megérte.

Magnussen elmondta: “A 2020-as szezon az utolsó lesz a Haas F1 Team-nél. Négy éven keresztül nagyon jól éreztem magam a csapattal és nagyszerű utazásra tekintek vissza. Egy vadonatúj csapat részese lenni kihívást jelentett számomra, nagyon élveztem és ez hatalmas tapasztalatot hozott nekem, amely segített fejlődni versenyzőként.”

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

Ez minden szuperautó tulajdonos legrosszabb rémálma!

Kaley Cuoco légiutaskísérő novemberben megkapja az engedélyt a felszállásra a HBO-n!