in

Hivatalos – A Honda 2021 végén elhagyja a Forma-1-et!

©formula1.com

A Red Bull és az AlphaTauri F1-es csapatok új erőforrás-beszállító után kell keressenek a Honda bejelentését követően, miszerint a vállalat 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A japán motorgyártó 2015-ben a McLarennel tért vissza a bajnokságba, amelyet a hibrid és az energia-visszanyerési technológiára összpontosító új motorok ihlették.

Nehéz és sikertelen partnerséget követően, amelynek csúcspontja az volt, hogy szétváltak, a Honda egyesítette erőit a Toro Rossóval 2018-ban, majd a következő évben a Red Bull csapatához is csatlakoztak.

A két csapattal eddig öt futam győzelmet arattak a Red Bull családdal való két és fél éves partnerségük során.

A Honda azonban úgy döntött, hogy nem folytatja a Red Bull-al és az AlphaTauri-val kötött és a jövő év végéig fennálló jelenlegi megállapodásait.

A Honda szerint a döntést azért hozták meg, mert az autóipar “százéves egyszeri nagy átalakuláson megy keresztül”.

“A Honda együttműködik a Red Bull Racing-szel és a Scuderia AlphaTauri-val, hogy a legnagyobb erőfeszítéssel folytassa a versenyzést és a 2021-es szezon végéig további győzelmekre törekedjen” – tette hozzá közleményében a japán vállalat.

A Honda döntésével összesen három erőforrás-beszállító marad a Forma-1-ben: a Mercedes, a Ferrari és a Renault

A jelenlegi szabályok szerint a Renault köteles lenne a Red Bull és az AlphaTauri csapatoknak motorokat szállítani, mivel jelenleg a legkevesebb vásárlóval rendelkeznek, hacsak a csapatok nem tudják meggyőzni a Mercedest vagy a Ferrarit az ellátás biztosításáról.

“Várakozással tekintünk az innováció, a fejlesztés és a siker új korszakának megkezdésére” – mondta Christian Horner, a Red Bull főnöke, aki szerint megértette és tiszteletben tartotta a Honda döntését.

“Csapatként most időt szánunk arra, hogy tovább értékeljük és megtaláljuk a legversenyképesebb erőforrás megoldást 2022-re és a későbbiekre is.”

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

Célzott szenolitikus sejtterápiával harcolnának a tudósok az időskori megbetegedések ellen!

A legjobb Google fordító alternatívák a Google Translate helyett!