in

Hamilton túlélte a Q2-es izgalmakat és végül Verstappent előtt végzett az első helyen Oroszországban!

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team | FB

A Mercedes F1-es versenyzője, Lewis Hamilton megszerezte 96. pole pozícióját az Orosz Nagydíj időmérőjén. 

Max Verstappent lett a második befutó 0.563-al lemaradva, Sebastian Vettel pedig nagyot bukott, amely egy vörös zászlós etap követett, amíg eltakarították a versenyautó maradványokat.

Hamiltonnak törölték a Q2-es idejét a pályahatárok megsértése miatt, így a kieső zónába került, amikor Vettel a 4-es kanyarban balesetet szenvedett és alig több mint két perce volt a brit versenyzőnek, hogy hivatalos mért köre legyen.

A Q2 újrakezdésével Hamilton kevesebb, mint két másodperc alatt átlépte a célvonalat indította meg a mért körét, hogy egy utolsó eséllyel megcélozza Q3-ba való bejutásnak. Ezután a negyedik leggyorsabb időt hozta ki a köréből, így sikerült  a továbbjutása.

Aztán a Q3-ban a hatszoros bajnok lenyűgöző első körében új pályarekordot állított fel, így megszerezte a második pole pozícióját a szocsi Autodromon – míg Valtteri Bottas, aki a Q1-et vezette és egész hétvégén gyorsan vezetett, óriási csalódást okozott, hogy még az első sorba sem került, egy olyan pályán, amelyen mindig jól szerepelt.

Az első három mögött Sergio Perez kiváló erőfeszítéssel szerezte meg a negyedik helyet Racing Pointban, megelőzve az ötödik Daniel Ricciardo-ot. ami az ausztrál valaha volt legmagasabb helyezése Szocsiban. 

Perez csapattársa, Lance Stroll nem tudta megmutatni, mit tehet, miután egy mechanikai probléma miatt kiesett.

Forrás: formula1.com | Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Minden vélemény számít:

Kivonul a Harley az Indiai piacról! Az Indiaiak imádnak motorozni, de nem Harley-Davidson motorokon!

5 mókás tény Horvátországról, amiről kevesen tudnak!