in

Hamilton bebiztosította a történelmi jelentőségű 7. bajnoki címét a Törökországi győzelmével!

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team | FB

A Mercedes F1-es pilótája Lewis Hamilton lenyűgöző versenye a Török Nagydíjon meghozta a szezonbeli 10. győzelmét – és ami még fontosabb: karrierjének hetedik világbajnoki címét is.

Hamiltonnak sikerült Racing Point versenyzője, Sergio Perez és a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel előtt végeznie az isztambuli izgalmas verseny végén és a dobogó legfelső fokára állhatott.

Hamilton hatodikként kezdte a versenyt, de már az első kör közepén a harmadik helyre sikerült felkerülnie, majd az első kör végére visszaesett a hatodik helyre egy vezetői hiba következtében. 

Azonban innentől kezdve Hamilton mesterien vezetett végig a versenyen és több mint 25 másodperces előnyt szerezve Perez előtt elsőként haladt át a célvonalon.

Önmagában a győzelem elegendő volt a 7. bajnokság megszerzéséhez, de még ennél is biztosabb lett Valtteri Bottas – a világbajnoki állás második helyezetjének – katasztrofális versenye után, ugyanis hatszor pörgött ki az autója a verseny alatt és csak a 14. helyet szerezte meg. 

Hamilton mögött egy drámai utolsó körben Sergio Perezt megelőzte a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, de Leclerc túlcsúszott a 12-es kanyarban, így végül Perez visszaszerezte helyét és második lett, azonban Vettel kihasználta a csapattársa hibáját és megszerezte a szezon első dobogós helyét.

Leclerc így a negyedik helyen végzett Carlos Sainz előtt, míg a Red Bull párosának is pörgős délutánja volt Max Verstappen és Alex Albon a 6. és 7. helyen zárta a Törökországi versenyt. 

Az izgalmak ellenére minden tekintet Hamiltonra nézett, aki a könnyeivel küzdött a Formula 1-es világbajnoki cím megszerzését követően, ezzel beírva magát a Forma-1 rekordkönyveibe.

Forrás: formula1.com | Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Minden vélemény számít:

A Google alkalmazásokat fejleszt az internetezni még nem tudó néptömegek számára

A felnőttkori nyelvtanulás újra huzalozza az agyat!