in

Ha neked férfiként is fontos, hogy fiatalos maradj, kövesd az alábbi tippeket!

Az alvás, a táplálkozás, a testmozgás, a helyes bőrápolás segítségével éveket faraghatsz le a kinézetedből. Mindenki szeretne fiatalnak látszani, ezt mutatja az is, hogy az öregedésgátlás napjainkban az egyik leggyorsabban fejlődő üzleti ágazat és nemcsak a nők miatt.

Egyre több férfi jár fodrászhoz és végeztet plasztikai műtétet annak reményében, hogy az idő múlását lelassítsa. Szerencsére azonban nem kell feltétlenül kés alá feküdni ahhoz, hogy fiatalos maradj! Egyszerű lépésekkel otthon is kordában tarthatod az öregedést!

Kezdd a bőrápolással!

A legelső dolog, amit az emberek észrevesznek rajtad, a bőröd. Egy vizsgálat szerint a férfiak vonzerejét és fiatalságát nagyrészt bőrük állapota alapján ítélik meg.

Hogy évekkel fiatalabbnak tűnj, kövesd ezeket a tippeket:

 • Óvakodj a napfénytől! A nap tönkreteszi a bőr szépségét, ráncokat és öregségi foltokat okoz. Ezért férfiként is mindig viselj fényvédő krémet!
 • Hidratálj! Mindennap használj hidratálót arctisztítás után. A bőrszárazság felerősíti az öregedés jeleit a test minden részén. Ezt csakis hidratálással védheted ki.
 • Ígyál sok vizet! Napi 6-8 pohár víz kell ahhoz, hogy belülről is hidratált maradj. Enélkül a külső hidratálás sem lehet olyan hatékony, mint kellene.

Egészség és jó közérzet

Ha egészséges vagy, fiatalabbnak is látszol. Ehhez lehet, hogy életmódodban kell néhány változást eszközölnöd:

 • Aludj jól! A legtöbb felnőttnek 7-9 óra alvásra van szüksége. Az alvás igen meghatározó abból a szempontból, hogy hogyan festesz. Ha nem jut belőle elég, a szemed alatt táskák és sötét karikák jelennek meg, amitől még idősebbnek tűnsz.
 • Hagyj fel a dohányzással! A rendszeres dohányzás ráncokat formál a szemed és a szád köré, sápadtá, fakóvá teszi a bőrt, sárgává a fogakat. Ráadásul egy sor egészségi problémát von maga után, melyektől szintén öregebbnek fogsz látszódni.
 • Táplálkozz egészségesen! A mediterrán étrend messze a legjobb öregedésgátló diéta. Csirke, hal, gyümölcsök, zöldségek, korlátozott mennyiségben szénhidrátok fogyasztásával egészséges és fitt maradhatsz hosszútávon is.
 • Mozogj! A mozgással megőrizheted az alakodat és a rugalmasságodat, emellett a szíveddel is jót teszel. Ami pedig jó a szívnek, az jó agy agynak is! Néhány kiló leadása máris éveket javít a megjelenéseden!

Öltözz a korodnak megfelelően!

Az életkorod a megjelenéseden múlik. Ennek pedig az öltözködés szerves részét képezi. Az első benyomást leginkább ezek alapján alkotják meg rólad:

 • Ne kövesd a fiataloknak szóló trendeket! Egy férfi esetében a klasszikus stílus tud a legvonzóbb lenni. 40 felett ne akarj 18 éveseknek megfelelő ruhákat hordani, de ne válaszd a nagypapa stílust sem. Szerezz be klasszikus alapdarabokat, amiket aztán ügyesen variálhatsz a hétköznapokban.
 • Keveset az ékszerekből! Minél kevesebb, annál jobb – férfiaknál ez az alapszabály, ha ékszerekről van szó. A gyűrűk, karkötők, óriási órák csak rontják az összképedet
 • Gondozd a szemöldököd! Bár nem az öltözködéshez tartozik, de a megjelenéseden sokat dob, ha ápolt vagy. A szemöldök gondozása férfiaknál is elengedhetetlen. Ehhez még kozmetikushoz sem kell járnod, akár egy ollóval is ügyesen levághatod a kilógó szálakat és formára igazíthatod a szemöldöködet!
 • Szőrteleníts! Bár sok nő kedvel a dús szőrzettel rendelkező férfiakat, vannak olyan testrészek, ahol a szőrszálaknak semmi helyük. Ilyen az orr és a fül, amikre az idő múlásával egyre jobban oda kell figyelned, hiszen mind több szőrszál bújik elő.
 • Növessz szakállt! Ha az állad alatt zsírpárnák vannak, nagyon előnyös lehet számodra a szakáll, de csak abban az esetben, ha annak rendszeres gondozását is vállalod!

Minden vélemény számít:

Meg lehet tanulni egy idegen nyelvet videójátékokból?

8 tutifix motivációs stratégia az edzésprogramod betartásához!