in

Górcső alatt a Volkswagen ID.3 – jól vezethető, alacsony színvonalú elektromos autó!

Achim Hartmann

A Volkswagen ID.3 sok szempontból nagy dolgot jelenthet az elektromos autóipar számára még ha sokan kritizálják is azt. 

A német autógyártó jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy visszaszerezze az ügyfelek és a kormányok bizalmát, mióta a Dieselgate botrány pontosan öt évvel ezelőtt ebben a hónapban kitört. 

Ez idő alatt a Volkswagen Csoport kétszer cserélte le vezérigazgatóját, és teljesen átalakította az új járművek tervezésének és fejlesztésének módját. Szerencsére az olaj égésű dízel motor a múltban vannak, az akkumulátoros villamos rendszerek pedig a jelen és a jövő, így egy kicsit lekerült a reflektorfény róluk, legalább is a botrány kapcsán.

Achim Hartmann

Ahogy nemrég megtudtuk, a Volkswagen új saját hatótávolsági rekordot állított fel az elektromos ID.3 modelljével, de az is nyilvánosságra került hónapokkal ezelőtt, hogy a teljesen új ID.3 hatchback szoftver problémákkal szenvedett, annak ellenére, hogy a gyártás már folyamatban volt. A VW versenyzett az idővel, hogy mindent megoldjon az első ügyfélszállítás előtt. Sajnos továbbra is vannak ilyen jellegű problémák.

Minden nagyszerű az utcán

A német Auto, Motor und Sport nemrégiben ült az új elektromos autó volánja mögött, és most azt állítja, hogy nem felel meg a VW tipikus illeszkedési és befejezési színvonalának.

Achim Hartmann

“A motorháztető belső oldala úgy néz ki, mintha spray-el lett volna festve” – ​​ez csak egy ilyen megfigyelés a sok közül. 

További problémás helyek az autóban: az egyenetlen panelrések, a kemény műanyag belső tér, a nem megfelelően működő navigációs rendszer és a lassan induló infotainment rendszer.

Jonas Greiner

Jó hír azonban, hogy a hajtáslánc és a teljes menet szilárd volt a teszt alatt, de a modell egy 58 kWh-s akkumulátorral tudta elérni a maximális 420 kilométeres hatótávolságot. 

Amikor a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a múlt héten Németországba látogatott, hogy ellenőrizze az új berlini gyár előrehaladását, egy kis időt is szánt arra, hogy találkozzon a VW-csoport vezérigazgatójával, Herbert Diess-szel egy ID.3-as tesztvezetésére. 

Musk azt mondta, hogy lenyűgözte, de ezek után úgy érezzük, hogy többnyire csak udvarias volt a vendéglátóval.

Minden vélemény számít:

Az AMC megerősíti, hogy a The Walking Dead véget ér a 11. évaddal!

Rossz hír a démonbaba kedvelőinek – A Chucky sorozat gyártását jövő évig elhalasztották!