in ,

Fernando Alonso 2021-ben visszatér a Forma 1-be!?

@gohrhyyan

Két év elteltével a kétszeres bajnok  Fernando Alonso jövőre visszatér a Forma 1-be. Amikor bejelentette, hogy kilép a Formula 1-ből a 2019-es szezon végén, úgy tűnt, hogy soha nem látjuk a spanyolt F1es autóban. 

Meglepő módon úgy tűnik, hogy meggondolta magát, állítólag a jövő évre való visszatérést tervez ahhoz a csapathoz, amely a két világbajnoki győzelemhez vezette őt. Igen, Alonso a Renault csapathoz tér vissza.

A Racer F1 riportere, Chris Medland azt állítja, hogy a Renault bejelenti Alonso visszatérését a csapathoz holnap. A csapat egyik helye megüresedett, miután Daniel Ricciardo úgy döntött, hogy a következő szezonban a McLarenhez csatlakozik. 

Alonso 2003-ban csatlakozott először a Renaulthoz, és a francia csapattal nyerte meg a 2005-ös és a 2006-os világbajnokságot. A 2007-es McLaren kudarc után Alonso még két évre visszatért a Renault csapathoz, így harmadik alkalommal írhat alá a Renault-al.

2021-re Alonso partnere lesz Esteban Oconnak, aki éppen a múlt hétvégén, az osztrák nagydíjon debütált a Renault-val. A Renault továbbra is a középmezőnyben helyezkedik el, ám 2021-re új költségvetési felső korláttal és a 2022-ben megjelenő új rendeletekkel a csapat jó helyzetben lesz.

Az F1-es kilépése óta Alonso továbbra is elfoglalt maradt és sikeresen versenyez a Toyotaval. Ezenkívül sikertelen kísérletet tett a 2019-es Indy 500-on. Alonso lesz az F1 rajtrács egyik legöregebb pilótája, de még mindig gyors. Remélhetőleg a Renault ad neki egy autót, hogy tehetségét teljes mértékben megmutassa.

Forrás: racer.com

Minden vélemény számít:

John Travolta a tanár és Kevin Hart a diák a ‘Die Hart’ filmelőzetesében!

„Away” filmelőzetes – Hilary Swank a Mars bolygó felé veszi az irányt