in

Férfias tippek: Napi öt perc a tökéletes bőrért!

Ha egy férfi életében rangsorolni kellene a teendőket, a bőrápolás bizonyára az utolsó sorban kullogna.

Pedig a ráncok, a szarkalábak, a bőrszárazság mindkét nemet érintik, így – főleg a kor előrehaladtával – nekünk, férfiaknak is számolnunk kell ezekkel a tünetekkel. Nézzük, mik azok a praktikák, melyekkel karbantarthatjuk arcbőrünket.

A reggeli kapkodás, a kimerültség és kevés alvás, a karikás szem, az éjszakázás mind-mind a bőr ellenségei. Annak ellenére, hogy mindössze napi öt percet elég lenne rászánni, a férfiak túlnyomó többsége kifejezetten elhanyagolja a bőrápolást.

1. Megfelelő termékek kiválasztása

Rögtön vágjunk is a közepébe! Mi, férfiak valószínűleg úgy érezhetjük magunkat a drogéria kozmetikai részlegén, mint az elefánt a porcelánboltban. Szemránckrémek, hidratálók, arclemosók, bőrradírok, és egy sor olyan termék, amikről a reklámok kivételével nemigen hallottunk. Valóban egy bőröndnyi kencére van szükség a fürdőszobánkban?

Nos, nem. Ha valaki igazán oda szeretne figyelni az arcbőrére, akkor persze beszerezhet más termékeket is, de alapvetően két fontos készítményre van szükségünk: egy arctisztítóra, illetve egy hidratálóra. Nézzük, melyik miért fontos.

Az arctisztító: A nap folyamán bőröd óhatatlanul szennyeződik. A por és a kosz ezután bekerülhet a mélyebb rétegekbe és begyulladhat, így pattanások, mitesszerek alakulhatnak ki.

Persze, most mondhatnád, hogy egy alapos arcmosás megoldja a problémát, de ennyi nem elég.
A szappan és a tusfürdő ugyanis jórészt csak a felszíni szennyeződések eltávolítására képes, úgynevezett mélytisztító hatása nincsen. Ehhez speciális arctisztítóra, arclemosóra van szükség.

A hidratáló: Ez a készítmény megpuhítja a bőrt és segíti annak frissen tartását. Miért fontos ez? A szárazság a bőr elöregedésének melegágya. A hidratált arc sokkal könnyebben ellenáll az öregedésnek, így a ráncok és barázdák megjelenése is kitolható.

Mindkét készítményből elég minimális, borsó nagyságú mennyiséget használnod. A hangsúly nem a mennyiségen, hanem a rendszerességen van. Ha minden este megtisztítod és hidratálod az arcod, akkor nagy lépést tettél előre a bőröd fiatalon tartása érdekében.

2. Építsd be a napi rutinodba

Folytassuk ott, ahol az előző pontot abbahagytuk. Az egyik leggyakoribb ok, amiért mi, férfiak elhanyagoljuk a bőrápolást, az az idő hiánya. De valljuk be őszintén, ez nem más, mint olcsó kifogás. Mindössze napi öt percre van szükség, ennyi időt pedig biztosan találni valahol.

A rutin kialakításának egyik legjobb módja, ha csatolod egy már berögzült szokáshoz. A bőrápolást társítsd a lefekvés előtti fogmosáshoz, akkor vélhetően amúgy is a fürdőszobában tartózkodsz. Tedd a fogkrém mellé az arclemosót és a hidratálót, így bizonyosan nem fogsz megfeledkezni a feladatról.

A szokás pár nap alatt rögzülni fog, és a legkevésbé sem lesz megterhelő a kivitelezése. Legfőképp, ha úgy egy hét múlva észreveszed, hogy a bőröd mennyire meghálálja a törődést.

3. Ne feledd el, miért csinálod

Végezetül pedig jöjjön egy kis motiváció, hogy miért is éri meg odafigyelni magadra. A megfelelően ápolt bőr következtében éveket tagadhatsz le a korodból, ami fiatalos, energikus külsőt kölcsönöz, ez pedig növeli egy férfi vonzerejét.

A megfelelően karbantartott arcbőrön ráadásul később jelentkeznek a fáradtság tünetei, így egy hosszúnak ígérkező nap előtt nem kell a táskák, ráncok és szemduzzanatok miatt aggódnod. A bőrápolásra fordított energia a jövőben kamatostól megtérül, így ne lepődj meg azon, ha egyre többen kérdezik majd tőled: Mi a titkod?

Minden vélemény számít:

Jóga alapok férfiaknak – a jóga gyakorlatok típusai és alkalmazásuk

Hatalmas kudarccal zárult az Izraeli Holdra szállás kísérlete