in

Férfias tippek: Amit tudnod kell a hajápolásról

Eleinte rémálom lehet a hajadat megfelelően ápolni. Miután éveken át csak annyit csináltál, hogy hajmosás után agyondörzsölted a törölközővel, száradás után pedig rákentél egy csomó zselét, meg fogsz lepődni, a hajadnak mennyivel több törődésre van szüksége.

A legjobb már az alapoktól kezdeni, ezért azt is elmondjuk, hogyan kell megfelelően hajat mosni és ápolni azt, hogy idősebb korodban ne a könnyeiddel küszködve nézd az idő előtt tönkrement hajadat!

Rendszeresen járj fodrászhoz!

Az egészséges állapot megőrzéséhez vagy visszanyeréséhez elengedhetetlen a rendszeres vágatás. Nem kell mindig új fazonon törni a fejed, elég, ha a fodrász csak kiigazítja és az elvékonyodó, károsodott végeket levágja. Ha rövid hajat viselsz, 3-4 hetente keresd fel fodrászod, ha hosszabb a frizurád, elég, ha 5-6 hetente látogatást teszel nála.

Ne mosd mindennap!

Legalábbis samponnal ne. Ha zuhanyzás közben a hajadat sem hagyod ki, azzal semmi probléma, de sampont ne használj minden egyes nap, mert a fejbőr természetes zsírtartalmát teljesen megsemmisíted. Ez pedig olyan következményekkel jár, amiket nem kívánhatsz magadnak.

Használj hajszárítót!

Mivel a férfiak frizurája általában nem igényel olyan alapos beszárítást, mint a nőké, gyakori, hogy a hajszárítást teljesen kihagyják a hajmosási rutinból.

Ez pedig nagy hiba, hiszen minél tovább marad nedves a haj, annál több károsodást szenved el. A hajszárító mellesleg volument és tartást is ad, így a formáját is tovább megőrizheted. Csupán néhány percet vesz el az idődből, meglátod, nagyon megéri!

Csak könnyedén a hajformázókkal!

Ha egy férfi kelléktárában valamilyen hajápoló termék megtalálható, az biztosan a hajformázók közül kerül ki. A zselé, a wax, hajkrém a legtöbb férfinál ott lapul a neszeszerben, mint nélkülözhetetlen kelléke a jó megjelenésnek.

Azonban érdemes csínján bánni velük, mert a kevesebb ebben az esetben több! Borsónyi mennyiséget oszlass el a tenyeredben és ezzel formázd a hajadat. Ennél többre általában nincs szükség, ha csak nem szeretnél teljesen ragacsos lenni.

Vegyél fésűt!

Megvan az esélye, hogy nincs otthon fésűd. Hajmosás után csak az ujjaiddal igazítod a tincseidet, fésülni pedig minek, hiszen a hajad rövid, nem kócolódik össze sosem.

A fésűnek azonban más szerepe is van! Volument ad a hajadnak, megemeli a hajszálakat, így azok nem fognak a fejbőrre lapulni. Használd szárítás közben is! Műanyag helyett természetes anyagból készültet szerezz be!

Ne vakard a fejbőröd!

A nők többnyire jobban ügyelnek rá, férfiaknak viszont gyakran elkerüli a figyelmét, hogy a fejbőr mennyire érzékeny, egészsége pedig mennyire fontos a haj számára.

Ha vakarod is, ne a körmöddel tedd, csak az ujjbegyeiddel! Ugyanezt a módszert alkalmazd samponozáskor és a balzsam felvitelekor. Bármennyire is jól esik egy kis vakarászás, sokat árthatsz vele a hajadnak.

Használj balzsamot!

A balzsamot nem felesleges időhúzónak találták ki, hanem azért, mert valóban jót tesz a hajnak. A sampon leöblítésével tehát ne érjen véget a hajmosás nálad sem, hanem vedd elő a balzsamodat és finoman masszírozd be a hajadba! A hajtípusodnak megfelelő terméket válassz, ha bizonytalan vagy ebben, kérd a fodrászod segítségét!

Tölts időt a tükör előtt!

Szánj időt arra, hogy megformázd a hajad és úgy állítsd be, ahogy az a legjobban áll neked. Nem kell természetesen minden reggel egy órán át bíbelődnöd vele, de ne is hagyd ki a reggeli készülődésből! 10-15 perc maximálisan elég ahhoz, hogy jól ápoltan, gondozott hajjal lépj az utcára.

Minden vélemény számít:

Luxus a felhők között: Bemutatkozik az új Airbus 350

Gumiégető lesz a hamarosan debütáló Lexus RC F Track Edition