in

Férfias tippek: 5 egyszerű lépés a tökéletes szakáll érdekében!

Mel Gibson-tól Tom Hanks-ig, sok híresség megmutatta már, mennyire képes a szakáll teljes mértékben megváltoztatni az arca felépítését.

A megfelelő és gondozott szakáll új emberré alakíthat téged is. A rosszul karbantartott szakáll és a rosszul kiválasztott szakáll típusnak is hatása van, de a lehető legrosszabb irányba. 

Korábban már adtunk tippeket a tökéletes szakáll eléréséhez, most azonban a lépéseket is megmutatjuk az alábbiakban:

Hogyan növeszd a legjobb, a legdúsabb szakállt a lehető leggyorsabban?

Most fontos betekintést nyerhetsz az arcszőrzet növekedésének legjobb módjai tekintetében. Nem lesz egyszerű feladat, de az átalakulás megéri, ha szakállra vágysz.

  1. Meg kell vizsgálnod és ki kell értékelned az arcszőrzeted

Hogy a legjobb légy önmagadhoz először is ismerned kell saját magad. Az arcszőr sem kivétel ez alól.

Milyen típusú arcszőrzeted van? Vizsgáld meg a textúrát, a hosszúságot, a vastagságot és így tovább. Minden részlet betekintést nyújt az arcszőrzeted típusához, amelyet a megfelelő módon leszel képes ápolni a jövőben.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd ki egy férfi borbély tanácsát. Garantáltan képes lesz megállapítani a szőrzet textúráját és tanácsot ad a megfelelő stílushoz is. Itt olvashatsz többet arról, hogyan válassz szakállt az arcformádhoz.

  1. A szakáll megfelelő karbantartásának eszközei

Miután megtudtad, milyen típusú hajad van és melyik szakáll stílusát szeretnéd elérni, a következő lépés a megfelelő eszközök beszerzése annak fenntartásához.

Legyen szó akár szakállolajról, akár elektromos haj-nyírógépről számos választási lehetőség van és a legtöbbjük kifejezetten a Te igényeidhez igazítható. Például, ha erős szőrzetű és dús szakállal rendelkezel, akkor a legjobb, ha speciális borotva márkát választasz, amelyek képesek kifejezetten a szőr típusára kiépített termékeket gyártani.

Nem számít milyen szakálltípus a célod, egy pár megfelelő olló különféle tartozékokkal, segíthet a vágásban és a szakállforma kialakításában.

  1. Szükséged lesz a pontos szakáll stílusának tökéletesítésére

Tudomásul kell venned hogy, nem vagy se férfi fodrász sem pedig borbély. Senki sem várja el a tökéletességet már rögtön az elején, de mindig törekedned kell rá. A szakáll formázása nem könnyű feladat. Sok szempontot kell figyelembe venni (arc alak, szín, szőrzet típus, képzettségi szint stb.).

Mi a legegyszerűbb stratégia a szakállnövesztéshez? A szakállad lehet terjedelmes, de mindig ápoltnak és lehetőleg egyenletesnek kell lennie.

Összesen hat fő alap szakálltípust különböztetünk meg: rövid szakáll, közepes méretű szakáll, hosszú szakáll, bozontos szakáll, körszakáll és a bajusz mentes szakáll.

  1. Ki kell dolgoznod a napi rutint a szakállápoláshoz

Eddig megvannak a karbantartási eszközök és a stílusok alapjai. Most következhet a napi rutin bevezetése. A rutin segít a szőrzeted “virágzásában”, ez minden szuper szakáll kulcsa. 

Hosszú távban kell gondolkoznod, ezért érdemes minden rutint megismerni ami csak szóba jöhet a szakállápolásban és megállapítanod, hogy mely stratégiák vezetnek a legjobb szakáll eléréséhez és ezeket kell követned.

  1. Türelmesnek kell lenned

A megfelelő szakáll kialakításában komoly szerepet játszik a türelem. A célod elérésének hossza, az időtartam rajtad is múlik, de egyik esetben sem számíthatsz eredményre egyik napról a másikra.

Hónapokig is eltarthat, amíg eljutsz a kívánt eredményhez. De ha egyszer eléred a napot, örömmel mondhatod, hogy megcsináltad.

Minden vélemény számít:

Darabokra szedtük videó: a Galaxy S20+ gyenge szerelhetőségi pontszámot kap az iFixit-től

Apex AP-0: újabb brit gyártású elektromos sportautó lép versenybe a nagyokkal!