in

Fafe Montelongo Rally – Lukyanuk brillíroz az ERC-ben, jöhet eső vagy verőfényes napsütés!

Az FIA Rally Európa-bajnokság jelenlegi vezetői, Alexey Lukyanuk és Dmitrij Eremeev tökéletesen elsajátították a változékony időjárási vezetést azzal, hogy a szombati nyitó szakasz befejeztével a Fafe Montelongo Rally rangsorában az élen járnak.

A száraz és nedves állapot közötti váltással a vezetői képességek és a gumiabroncs tapadása megváltoztatták a kihívást jelentő napot Portugália északi részén.

Az első szakaszban a sofőrök gyakran választottak gumiabroncsokat arra számítva, hogy a nedves időjárás csak a lokalizált záporok esetén érvényesül.

Lukyanuk, aki a Saintéloc Junior Team Pirelli gumiabroncsokkal vezette a Citroën C3 R5 autóját, a szombati kilenc szakasz közül haton volt a leggyorsabb és a szakaszok drámai végső ciklusát követően 38,3 másodperc előnnyel ért be a célba.

“Építettünk egy kis előnyt és megpróbáltuk kordában tartani” – mondta az orosz. „Nem voltak drámai pillanataink, így összességében nem volt rossz napunk, bár időnként a kanyarokban küzdöttünk. Őrült élmény volt a mai nap, de pozitív érzés.”

Miután a családi vezetésű csapata egész éjjel azon dolgozott, hogy erősen megrongált Volkswagen Polo GTI R5-ös autóját egy balesetet követően helyrehozza, Oliver Solberg a harmadik hellyel díjazta erőfeszítésket.

Lukyanuk mögött Ares Iván jelent meg a nap meglepetéseként egy szakaszgyőzelemmel az ideiglenes második helyre vezető úton. Bár korábban az ERC-n Rally Islas Canarias-on erős tempót mutatott, a Hyundai i20 R5-ös nehéz körülmények között nyújtott teljesítménye példaértékű volt.

A kétszeres bajnok ifj. Érdi Tibor vezeti az ERC2 listáját, miután mind a kilenc szakaszon a leggyorsabban ment az osztályban. Dmitrij Feofanov a második Andrea Mabellini harmadik. 

Minden vélemény számít:

Az Aston Martin egy csaknem 74000 dolláros versenyszimulátort épített az e-sportok rajongóinak!

A Netflix indítja a karácsonyi szezont a “Jingle Jangle: A Christmas Journey” filmelőzetessel