in ,

F1: törölték a 2020-as Japán, Szingapúri és Azerbajdzsáni nagydíjakat!

Forrás: Octane Photographic Ltd

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy három közelgő Forma 1-es Nagydíjat is törölnek a versenynaptárból az idén. 

A Szingapúri, az Azerbajdzsáni és a Japán Nagydíj sem lesz része a 2020-as naptár bővítésnek, mivel a Forma 1 vezetői beleegyeztek abba, hogy visszavonja az eseményeket a folyamatban lévő járvány miatt.

Ezekkel a pályákkal együtt a törölt események listája egyre nő, hiszen Ausztráliába, Vietnamba, Kínába, Hollandiába, Monacóba, Kanadába és Franciaországba sem rendezik meg a Forma 1 versenyeket az idén.

“Az elmúlt néhány hónap rendkívül nagy kihívást jelentett minden oldalról és most meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést, amelyet a Forma 1 és az érdekelt felek elfogadnak” – mondta Colin Syn, a Singapore GP Pte Ltd (SGP) alelnöke.

“Végső soron kivitelezők és munkavállalók, a nézőink, a Forma-1-es személyzet, a pálya személyzet és az önkéntesek egészsége és biztonsága az elsődleges prioritásunk és mindenkinek köszönetet mondunk a türelmükért és az eddig támogatásáért.” – folytatta az alelnök.

“Bár csalódottak vagyunk, hogy ebben az évben nem leszünk képesek otthont adni a versenynek, örömmel várjuk a szurkolók foglalásait a következő szezonra.”

Ong Ling Lee, a szingapúri idegenforgalmi tanács sportigazgatója hozzátette: „A szingapúri turisztikai tanács (STB) támogatja a Singapore GP Pte Ltd és a Formula 1 versenyszervező együttes határozatát, mivel ez védi meg a résztvevők, a szurkolók és az összes szingapúri egészségét és jólétét.

A lemondásról szóló nyilatkozatban, a Baku városi pálya szervezői ezt mondták: „A BCC ma sajnálatos módon meghozta a Forma 1 Azerbajdzsán 2020 Nagydíjnak a törlésének döntését.”

„Erre a következtetésre a globális koronavírus-járvány által okozott folyamatos bizonytalanság közvetlen következtetéseként került sor, és az Azerbajdzsán Köztársaság kormányával, valamint a Formula One World Championship Ltd-vel és a Federation Internationale de l’Automobile (FIA)-val folytatott széles körű megbeszélések eredményeként jött létre.”

Forrás: McLaren Racing

A Forma-1 2020-as módosított versenynaptára (első 8 forduló):

  • július 3-5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
  • július 10-12.: Stájer Nagydíj, Spielberg
  • július 17-19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
  • július 31-augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone
  • augusztus 7-9.: 70. Évforduló Nagydíja, Silverstone
  • augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
  • augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
  • szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza

Forrás: thecheckeredflag.co.uk

Minden vélemény számít:

Itt van Will Ferrell és Rachel McAdams legújabb vígjátékának filmelőzetese!

Ilyen a legújabb Sony PlayStation 5 és a konzolra várható játékok!