Érdekes tények a 90-es évek zene és film iparának történéseiből

A 90-es évek igencsak eszméletlenek voltak, ami a zene és filmipart illeti. Az akkori kultúra fejlődése nem hasonlítható semmihez sem, így nem csoda, hogy amikor a korszak robbanás szerű virágzásáról teszünk említést, azt csak a kilencvenes évek gyermekei érthetik meg igazán.

A kilencvenes évek film és pop kultúráját meghatározó alkotások tönkelege alkotta, amelyek néha érdekes tényekkel kecsegtették a rajongókat. Ezek háttere nem minden esetben derültek ki a 90-es éveben, de talán olyan történetek, amelyekről még te sem tudtál. Lássunk néhány érdekes tényt a kilencvenes évek zene és film világából:

Jennifer Aniston utálta azt a bizonyos „Rachel” frizurát

Első körben a Jóbarátok Tv sorozatról tudhatsz meg egy nagyon érdekes dolgot. Jennifer Aniston ugyanis kifejezetten utálta a Rachel Green frizurát a kezdeti forgatások során. Ez az a frizura, amit nagyon sokan próbáltak leutánozni a 90-es években.

Akkoriban nagyon sokan nyomtattak ki képet a kedvenc szereplőjükről, és vitték el azt a fodrászukhoz annak reményében, hogy ők is ilyen frizurával rendelkezhetnek majd. A híres színésznő azonban egy interjúban elárulta, hogy ő nem volt akkora rajongója annak a hajnak.

Will Smith visszamondott egy szerepet a mátrixban és elvállalta a Wild Wild West főszerepét

Az akkoriban is nagyon felkapott színész visszamondta a neki felajánlott Neo szerepét a Matrix-ban, arra hivatkozva, hogy túlságosan komoly a film és nem érti a lényegét a történetnek.

Britney Spears szerelmének tárgya az unokatestvére volt az első dalának klipjében

Britney első egyedülálló dalának és a mai napig egy legmeghatározóbb slágerének klipjében az unokatestvére, Chad Spears játszotta a szerelmének tárgyát. Ez a dal a Hit Me Baby One More Time, amely talán a valaha volt egyik legjobb popdal mind a mai napig.

A Jurassic Park T. rexének hangját egy Jack Russel-terrier kölcsönözte

Az eredeti Jurassic Parkban a T. rex hangját egy aprócska Jack Russel-terrier adta. Gary Rydstrom inspirációja onnan jött, hogy az animált T. rex szerinte nagyon kutyaszerű volt, főleg amikor felkapta a Gallimimust, és halálra rázta.

Macaulay Culkin lett a legjobban fizetett gyermekszínész a My Girl – Az első szerelem c. film által

Culkin volt az első gyermekszínész, akinek egymillió dollárt fizettek egy filmért, és ez a film az 1991-es My Girl – Az első szerelem volt. Talán ennek tudatában már nem kezdünk azonnal sírásba, ahogy meghalljuk a film címét és a színész nevét.

Hermione Granger majdnem Hermione Puckle lett

J. K. Rowling, Hermione Grangert majdnem Hermione Puckle-nek nevezte el. A név kezdőbetűi magukért beszélnek, hiszen ugyanazok, mint Harry Potteré, és valószínűleg azok is maradtak volna, ha az írónő újraírhatná a történetet.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?