Érdekes dolgok, amiket valószínűleg még nem tudtál Keanu Reevesről! 

Mi az első dolog, ami eszedbe jut, ha a Mátrix-filmek főszereplőjére gondolsz? Örök sármőr? Az a fajta sikeres színész, akinek bejött az élet, mert válogathat a jobbnál jobb szerepek között? Nos, az a helyzet, hogy az 54 éves, Libanonban született színész eddigi élete nem volt az a kifejezett mézes-mázas hollywoodi történet, mint amit várnánk. Sőt!

Reeves 1964. szeptember 2-án látta meg a napvilágot Libanon fővárosában, Bejrútban. Édesanyja britanniai, míg édesapja kínai-hawaii származású geológus. Furcsa hangzású keresztneve az apai gyökereket hordozza magában: a Keanu hawaii nyelven annyit jelent, szellő a hegyek felett.

Keserű gyermekkor és tragikus folytatás

Reeves megpróbáltatásai egészen fiatalon kezdődtek. Apja börtönbe került kábítószer birtoklásáért. A két szülő között megromlott a viszony, így anyjával az amerikai kontinensre költöztek. Apját 13 éves kora óta nem látta. Egy egzotikusan csengő keresztnév, mindössze ennyi Reeves atyai hagyatéka.

Az apám emléke tele van fájdalommal, bánattal és veszteséggel. Meglehetősen nehéz bármiről is beszélnem, ami vele kapcsolatos – nyilatkozta egyszer egy interjú során. A színész igen szűkszavúan fogalmaz, ha a magánéletéről van szó, de a történtek után ez talán érthető is.

1993-ban egyik legjobb barátja, River Phoenix meghalt kábítószer-túladagolásban. Elvesztését tragédiaként élte meg, és a történteket csak igen nagy nehézségek árán sikerült feldolgoznia. Pedig személyes megpróbáltatásai itt még koránt sem értek véget.

1999-ben Jennifer Syme-mal, akkori párjával közös gyermekük halva született. 2 évvel később az asszony halálos közúti balesetet szenvedett. Noha a pár akkor már nem volt együtt, Reeves úgy nyilatkozott, hogy a gyász soha nem fog véget érni benne.

A színész közvetlen családi élete is fájdalmakkal terhes. Két lánytestvére van: Kim és Karina. Kim leukémiában szenved.

Magányos vagyok, tele szeretettel

Ahogy említésre is került, Reeves nem szeret beszélni a magánéletéről, egy, a Jakarta Postnak adott interjúja során azonban kivételesen nyíltan beszélt az érzéseiről. Amikor az újságíró feltette azt a kérdést, hogy mit jelent neki a szeretet, a színész őszintén elmondta, hogy jelenleg nincs senki az életében, de a szívében nagyon sok hely van bárki számára.

Tisztelem és szeretem az embereket, és remélem, mások is hasonlóan gondolnak rám. De lássuk be, 54 éves vagyok, valószínűleg soha nem lesz már gyermekem – fűzte hozzá a Buddhista tanokkal is foglalkozó Reeves.

A Mátrix-filmek sztárjára azonban nem kizárólag a kamerák és újságírók előtt jellemző a visszafogottság. Reeves a hétköznapokban is sztárallűröktől mentes, és bármennyire fáradt vagy kedvtelen is, mindig jut ideje a rajongóira. Elutasítja a luxust, a mai napig metróval jár. A színész legutóbb azzal a momentummal váltotta ki az internet népének elismerését, mikor fagylaltot vásárolt egy rajongójának csak azért, hogy a szalvétát dedikálni tudja neki.

Keanu Reevest alaposan meggyötörte az élet. Ennek ellenére őszintén, és nyílt szívvel mosolyog mindenkire, aki a társaságát keresi. Mindenkihez van egy-két jó szava, előzékeny és udvarias. Jelenléte – személyes tragédiái ellenére – inspiratív és pozitív kisugárzású.

Számtalanszor próbálták már leleplezni, hogy kedvessége csupán egy hollywoodi máz, egyfajta marketing, amivel népszerűségét növeli. Ám erről szó sincs, ezek a próbálkozások rendre kudarcot vallottak, Keanu Reeves ugyanis nemes egyszerűséggel egy jó ember.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?