in

ERC RALLY LIEPAJA – A 18 éves Solberg nyerte az Európai Rally bajnokság második versenyét!

FIA ERC | FB

Oliver Solberg tovább erősítette a nemzetközi rally tehetség helyzetét egy második, egymást követő győzelemmel a Rally Liepāja keretén belül, az FIA Európa rally-bajnokság leggyorsabb fordulójában.

A 18 éves Solberg és másodpilótája Aaron Johnston a szombati nyitó szakaszát vezették a Lett Rallynak a Pirelli-vel felszerelt Volkswagen Polo GTI R5 autójukkal, Mads Østberg és Alexey Lukyanuk előtt.

Ezt követően Solberg, akinek apja Petter 2003-ban megnyerte a FIA Rally Világbajnokságot, azt mondta: „Nagyon nehéz volt, nem könnyű rally hétvége volt. Nagyon hektikus volt az elejétől kezdve, de folyamatosan toltam.“

“Szombaton sokat vesztettünk egy kipördüléssel a végső szakaszban. Megpróbáltam nagyobb előnyre szert tenni vasárnap, a gumiabroncsok és az autó is fantasztikusak voltak.“

“A nyolcadik szakasz első felében három hengeren mentünk, de a második félidőben a motor újra működni kezdett, és úgy nyomtam, mintha őrült lennék. Szerencsések voltunk, hogy a motor újra négy hengerrel mert, mert nagyon aggódtam.”

FIA ERC | FB

Østberg szerezte meg a második helyet, de mivel nem jogosult az ERC pontokra, a harmadik helyen végzett Lukyanuk a második helyért járó pontokat kapta meg Lettországban. „Nagyon lenyűgöző verseny volt” – mondta a Saintéloc Junior Team pilóta. Megpróbáltam tolni és pontokat szerezni, elégedett vagyok a teljesítményemmel. ”

Alexey Lukyanuk tegnap megerősítette a FIA Európa Rally Bajnokság vezető helyét. A Pirelli-vel felszerelt Rally di Roma Capitale győztes a nagy sebességű kavicsos rendezvényen is jól szerepelt. 

“Ennél többet nem tehettem volna” – mondta az orosz. „Oliver meglehetősen gyors itt, sok teszteléssel és gyakorlattal a háta mögött.“

A FIA Európa Rally Bajnokság állása két fordulót követően

1Lukyanuk AlexeyRUS70
2Solberg OliverSWE66
3Breen CraigIRL40
4Basso GiandomenicoITA32
5Munster GrégoireLUX28
6Lindholm EmilFIN27
7Llarena EfrénESP26
8Pietarinen EerikFIN24
9Tempestini SimoneROU19
10Heikkilä MikkoFIN13
11Marczyk MikoPOL13
12Mareš FilipCZE12
13Johnston SeanDEU10
14Jeets RaulEST7
15Dinkel DominikDEU6
16Crugnola AndreaITA5
16Cais ErikCZE5
16Re AlessandroITA5
19Rusce AntonioITA4
20Gryazin NikolayRUS3
21Von Thurn und Taxis AlbertDEU2
21Mayr-Melnhof NikolausAUT2
23Griebel MarijanDEU1
23Kreim FabianDEU1
23Torn KenEST1

Forrás: fiaerc.com | FIA ERC

Minden vélemény számít:

Hamilton uralta a 2020-as Spanyol Nagydíjat ezzel megszerezve karrierjének ötödik Barcelonai címét!

Az új 2022-es Gordon Murray Automotive T.50 átírja a szuperautók kézikönyvét!