Elkezdtél kopaszodni? Ezen lehetőségek közül választhatsz!

Néhány férfi számára egyáltalán nem katasztrófa a kopaszodás, gondoljunk csak arra, enélkül is hányan borotválják teljesen a fejüket? De mi a megoldás akkor, ha rémülten veszed észre, hogy a hajad egyre vékonyodik és foltokban hullani kezd?

Nem a kopaszra borotválás az egyetlen lehetőség, ha te is ezzel a problémával kerülsz szembe! Lehetsz 25 vagy 50 éves, a kopaszodás bármikor beléphet az életedbe, de többféle megoldást is bevethetsz ellene!

Koffeines sampon

A legjobb, ha már akkor elkezded használni, amikor a hajszálak vékonyodását és a kezdődő hajhullást tapasztalod. A koffeines sampon kifejezetten hajhullás ellen lett kifejlesztve, hogy a vérkeringés serkentésével újra életre keltse a hajhagymákat és megállítsa a hajvesztést.

Hogy eredményt érj el vele, természetesen rendszeresen használnod kell. Lehet, hogy kissé kiszárítja majd a hajadat, erre egy jó balzsammal készülj fel!

Minoxidil

Az FDA (Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság) által elsőként jóváhagyott szer ez a férfias típusú hajhullás kezelésére. Helyileg alkalmazva megállítja a hajhullást, növeli a haj sűrűségét és javítja annak minőségét is.

Általában vastagabb szálú haj növekedését eredményezni. Hátülütője azonban, hogy lassan, kb. 3 hónap után jelentkeznek csak az eredményei, másrészt a használat befejezésével a hajhullás visszatér. Tehát eredményt csak a kezelés ideje alatt várhatunk tőle.

Finaszterid

Ez a hatóanyag az egyik legmegbízhatóbb hajnövesztő. Eredetileg a prosztata megnagyobbodás kezelésére kifejlesztett gyógyszerben használták összetevőként, de felfedezték, hogy pozitív mellékhatásként a hajhullás megállítására is használható.

A finaszterid tartalmú gyógyszerek szedése megoldást jelenthet, azonban nem árt velük óvatosnak lenni, mert hosszantartó szedés mellett szexuális működési zavarokat okozhatnak. Mindenképpen ajánlott a kezelőorvosod véleménye a szedés előtt!

Hajpótló spray/por

Ezek a készítmények a fejbőr megszínezésével keltik a dús haj látszatát. A kopasz foltokat befedik és a meglévő hajszálaknak is vastagabb érzetet adnak. A kopaszodás kezdeti fázisában érdemes őket használni, amikor még van elegendő saját hajszál is a fejbőrön.

Ha ez mellett döntesz, minőségi terméket vásárolj, ami az esőnek ellenáll és csak samponnal jön le. Különben nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, mikor elázol és az arcodon csorog le a festék.

Hajátültetés

Ha komolyan aggaszt a dolog és nem tudod elfogadni, hogy a hajad erőteljesen ritkul, a hajátültetésre, mint hosszútávú megoldásra is rászánhatod magad. Sokan azt hiszik, a hajátültetés annyiból áll, hogy elmész a kezelésre és másnap már dús hajkoronának örvendhetsz a tükörben. Ez azért nem egészen így van.

Hosszú hónapokon át hajkezdeményekkel fogsz élni, az új hajszálak pedig gondos ápolást igényelnek. Egyes kezelések után fél óránként speciális serkentő folyadékot kell spriccelned a hajra, hogy az megőrizze hidratáltságát és folyamatosan növekedni tudjon.

A kezelés eredményét nem kell mindennap a tükörben ellenőrizned, mert az első 12 hónapban valószínűleg semmit sem fogsz észrevenni. Olyan látványos változást, mint amit szeretnél, legalábbis biztosan nem. Ha szerencsés vagy, azonban 6 hónap után már már láthatod, ahogyan az apró új hajszálak elkezdik a növekedést.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?