in

Elfyn Evans és Scott Martin nyerte az idei WRC 5. fordulóját Törökországban!

©FIA World Rally Championship

Elfyn Evans megnyerte a török ​​rally vasárnapi őrült utolsó futamát, így megérdemelten szerezte vissza az FIA rali-világbajnokság vezetését.

A utolsó nap kezdetét követően a walesi versenyző megragadta az alkalmat egy figyelemre méltó vezetéssel a sziklákkal teli nyitó sebesség etapban, amikor is a riválisait defektek késleltették. 

A hátralévő szakaszokban könnyedén átvezette a Toyota Yaris-ját Evans, ezzel a karrier harmadik győzelméért megszerezve 35,2 másodperccel előnnyel.

A csapattársa és a bajnokság vezetője, Sébastien Ogier az utolsó előtti szakaszban motorproblémákkal szállt ki a harmadik helyről, így 18 pontos előnyt adott át Evansnek, a hátralévő két fordulóra a bajnokságban.

Az előző napi listavezető Thierry Neuville a Hyundai i20-al második helyen végzett, míg csapattársa, Sébastien Loeb további 24,2 másodperccel a harmadik helyen futott be. 

Mindkét pilóta a defektekkel vesztette el az idejét, ezért nem sikerült versenybe szállniuk az első helyért.

Neuville megnyerte az élő TV Wolf Power Stage-t és további öt bónuszpontot is begyűjtött. Csapattársa, Ott Tänak második lett, aki négy pontot szerzett ezzel, Kalle Rovanperä pedig hármat szerzett a harmadikként befutó Power Stage etapban. 

A WRC Török Rally összefoglalója

A WRC 2020-as Török Rally végeredménye

©FIA World Rally Championship

A WRC 2020-as bajnokság állása 5 fordulót követően 

©FIA World Rally Championship

Forrás: wrc.com

Minden vélemény számít:

A 2020-as Emmy-díj nyertesek listája – a Schitt’s Creek nagyot söpört a vígjáték kategóriájában

Megérkezett a Marvel Stúdió ’WandaVision’ sorozat első filmelőzetese!