in

Életre kelt a Japánok 18 méter magas Gundam robotja!

©GUNDAM FACTORY YOKOHAMA

Ne pánikolj be, a Gundam robot nem kelt életre, de nagyon is élethű. Egy emberek által vezérelt 18 méter magas szerkezetről van szó, amely nagyban hasonlít a filmekből vagy képregényekből is ismert Transformers-ekre.

Korábban már beszámoltunk a 18 méter magas Gundam robotról, azonban a most közzétett videók teljesen meglepők, hiszen mintha a mozivászonról lépett volna le Optimusz fővezér, persze azzal a kivétellel, hogy nem alakul át kamionná a Japánok robotja.

A 2020-as év mindenképpen a váratlan fordulatok és meglepő események éve lesz a történelemkönyvekben, most pedig csatlakozik ezekhez egy mérnöki csoda is.

Egy japán vállalat ugyanis sikeresen bemutatott egy hatalmas 18,2 méter Gundam robotot, amely úgy jár, mintha ezek a dolgok normálisak lennének egy ekkora behemót számára.

Az 1970-es évekbeli „Mobile Suit Gundam” nevű japán animációs sorozat alapján készült robot 25 tonnát nyom, ami egyenesen elképesztő, ahhoz képest, hogy milyen könnyed a mozgása. 

Nézd meg a Gundam robotot működés közben

A Tokiótól délre fekvő Jokohama kikötőben a járókelők azt hiszik, hogy elaludtak és egy anime álomvilágban ébredtek fel a Gundam Factory vidámparkban.

Amint az alábbi felgyorsított videó mutatja, a Gundam robot nemrégiben végzett gyalogtesztje megmutatta, hogy bármilyen segítség nélkül könnyedén jár, valamint térdel is a robot.

Még júliusban arról számoltak be a készítők, hogy a hatalmas humanoid robot 2020. október 1-jén debütál a Yokohama Gundam gyárban, de ez sajnos nem következik be a világjárvány miatt.

“Ezt a döntést a rajongóink és az alkalmazottaink egészségének és biztonságának biztosítása érdekében hoztuk meg, válaszul a COVID-19 világméretű elterjedésére” – olvasható a honlapon található közleményben.

“Elnézést kérünk minden rajongónktól, akik alig várták az ünnepélyes megnyitónkat és megértésüket kérjük. “

Lenyűgöző mechanikai manőverezhetőség

Ahhoz, hogy jobban megértsük a gép hatalmas méretét, vessünk egy pillantást az alábbi klipre, amelyben a robot elfordítja a fejét, hogy megnézzen egy a feje melletti építőmunkás csoportot.

Sokan mondhatnák, hogy felesleges idő és pénzpazarlás, ami Japánban folyik, ahol talán robo-barátabb társadalom él, mint a világ bármely más pontján.

Azonban ne feledjük, hogy egy óriási befektetésről van szó, amelyet egy vidámpark kellős közepére szánnak és nem tagadás, hogy jó ötletnek tűnhet egy hatalmas, életnagyságú Gundam robot építése 2020-ban. 

Minden vélemény számít:

The Glorias hivatalos filmelőzetes Julianne Moore és Alicia Vikander főszereplésével!

A kézvédelem nélküli otthoni barkácsolás veszélyei!