in

Dubai utazás olcsón? Kövesd tippjeinket, ha a járvány után Dubaiba utaznál!

Dubai sok ember bakancslistáján jelen van, hiszen kétségkívül egyedülálló látnivalókkal rendelkezik. Ennek ellenére sokan kifejezetten a magas áraktól tartva halogatják az utazást.

Vannak azonban olyan lehetőségek, melyeket Dubai területén is kihasználhatunk annak érdekében, hogy pénzt takarítsunk meg. A legjobb pedig az az egészben, hogy ez a kint megélt élményekből semmit nem vesz el.

Mielőtt azonban külföldre utaznál feltétlenül nézd át írásunkat az olyan dologról, amiért egy idegen országban bármikor letartóztathatnak, hogy ne érjen meglepetésként, ha nálunk megszokott dogot teszel.

Közlekedés kerékpárral vagy metróval

A taxi nem a legolcsóbb módja annak, hogy a városban közlekedjünk. Ugyan a metro gyors és hatékony módja a közlekedésnek, de érdemes a kevesek által ismert kerékpárbérlést is kihasználni. Ez ráadásul kiváló módja annak, hogy a várost új szemszögből sikerüljön megismerni.

Ingyenes szórakozási lehetőségek

Akármilyen furcsa is, léteznek ilyenek Dubai-ban. Már csak azért is, mert a város nagyon sok fiatal tehetségnek ad otthont, és lehetőséget arra, hogy bemutassák azt, miként mozognak otthonosan az egyes művészeti ágakban. A Dubai Archivum például egy közösségi tér és könyvtár, ahol ingyenes kiállításokkal és szabadtéri koncertekkel találkozhatunk.

Élelmiszer házhoz–szállítás

A kint tartózkodás során érdemes kihasználni az étel házhoz-szállítási lehetőségeket. Ha tehát apartmanban szállnánk meg, ahol főzési lehetőség kínálkozik, megéri házhoz szállíttatni az élelmiszert, hiszen ezzel sokat spórolhatunk az éttermi árakhoz képest.

Street food Dubaiban

Az utcai étkezés a területen is jelen van, és akár akkor is megéri ebben gondolkodni, ha cél a cégalapítás Dubai területén. A nívósan elkészített, gyorsan elérhető fogásokra nagy kereslet mutatkozik, és a városban a street food egészen más értelmet nyer, mint a világ más pontjain.

Dubai Múzeum elérhető áron

Ha nem is ingyen, de rendkívül kedvező áron be lehet jutni a Dubai Múzeumba. Ez a rengeteg kiállítással felejthetetlen élményt kínál, és ha nem az utcákat járnád, és az elképesztő épületekben valamint vizes felületekben gyönyörködnél, akkor kulturális szomjadat kiválóan kielégítheted a múzeumban.

Dubai-csatorna

A Dubai Canal páratlan hidakkal, színes vízesésekkel várja a turistákat. Itt sétálni nem kerül semmibe, és mégis elképesztő látványban lehet része a programban részt vevőknek. Látható tehát, hogy Dubai területén is akadnak olyan lehetőségek, melyekkel spórolni lehet, amit akár egy nívós programon való részvételre is fordíthatunk.

Minden vélemény számít:

A kézvédelem nélküli otthoni barkácsolás veszélyei!

Milyen másodállások vannak és melyiket válasszam?