Drakula váltja a Láthatatlan embert az Universal stúdióban!

Számos online filmmagazin szerint Jason Blum a Blumhouse Productions vezetője egy klasszikus Drakula film ikonjára feni a fogát, miután nagy sikert aratott a múlt hónapban egy ugyancsak klasszikus filmmel a láthatatlan emberrel. 

A produkciós cég Karyn Kusama-t (akinek a munkásságát a Pusztító – Destroyer című thrillerből ismerhettük meg igazán) kérte fel a film rendezésére, amely – hasonlóan a Láthatatlan emberhez – közepes költségvetésű mozifilm lesz.

A hírek szerint Blumhouse azt reméli, hogy egy modern csavarral tudja majd a legendás grófót újraéleszteni a filmvásznon, amely majd az 1900-as időben zajlik. 

Matt Manfredi és Phil Hay, akik Kusamával a Pusztító részeként dolgoztak együtt, jelenleg a Drakula forgatókönyvén is munkálkodnak.

Kusama jól ismeri a horror műfaját is, hiszen a HBO The Outsider epizódjait rendezte, Stephen King azonos nevű regénye alapján.

Az Universal Pictures stúdió a nagy klasszikusokra építi a jövőt

Az Universal Pictures megpróbálta létrehozni saját szörnyeteg univerzumát (a Marvelhez hasonlóan), de sorra dőltek össze az elméletek ezzel kapcsolatban. Így a stúdió alkalmasnak találta a közös univerzum megközelítés elhagyását és inkább a karaktervezérelt filmekre összpontosít, amelyeket várhatóan továbbra is erős filmkészítők és jó történetek vezetnek majd a jövőben.

A közelmúltban bejelentették, hogy James Wan újabb, még nyilvánosságra nem kerülő szörnyeteg-projektet indít, miközben a stúdió John Krasinski, Paul Feig és Elizabeth Banks sztárokkal folytatja a munkát, hogy további megoldásokat találjon a nagy klasszikusok felélesztésére.

Forrás: www.comingsoon.net

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?