in

Dokkolj te is a Nemzetközi Űrállomáshoz a SpaceX élethű szimulátorával online!

Ha mindig is szeretted volna kipróbálni, milyen egy űrhajót vezetni, akkor itt a nagy esély, hogy szimuláld az élményt.

A SpaceX ugyanis lehetővé teszi, hogy dokkolj a Nemzetközi Űrállomáshoz a Crew Dragon űrhajóval egy online szimulátor segítségével. A szimulátor nagyon közel áll a valódi dokkoláshoz, amelyet a Crew Dragon űrhajósai tapasztalhatnak  meg a május 31-re tervezett valódi dokkoláshoz.

A szimulátor teljes mértékben megfelel az eredeti kézi vezérlésnek, amelyet Robert Behnken és Douglas Hurley használhatnak a küldetésük során, igaz, a dokkolás is teljesen automatizált folyamat lesz, így csak abban az esetben kell átvegye az irányítást  a két űrhajós, ha valami probléma akad. 

Az online űrhajó szimulátor

A szimulátor olyan paraméterekkel rendelkezik, mint a távolság, a magasság és az elfordulás, valamint olyan zöld számokkal, amelyek az űrállomás eléréséhez szükséges korrekciókat mutatják. (Sikeres dokkolás akkor történik, ha az összes megjelenített korrekciós szám 0,2 alatt van – mondja a SpaceX.) 

Repülés közben célozd meg a zöld gyémánt szerű alakzatot, amelyet a dokkoló adapter jelölt meg. 

EZT IS OLVASD EL: A NASA űrhajósai, Bob Behnken és Doug Hurley úton vannak az űrállomás felé

Ami az igazi űrhajózást illeti a SpaceX szerint a legjobb, ha precíz a mozgása az űrjárműnek és nem szabad hirtelen mozdulatokat, manővereket végezni. 

A SpaceX azt tanácsolja, hogy ha kevesebb mint 5 méterre vagy az űrállomástól, tartsd a sebességet mínusz 0,6 láb / másodperc alatt (mínusz 0,2 méter / másodperc) a tökéletes dokkolás érdekében.

Itt találod a szimulátort, jó repülést: iss-sim.spacex.com

Minden vélemény számít:

A NASA űrhajósai, Bob Behnken és Doug Hurley úton vannak az űrállomás felé

A forma 1 rövid története: idén 70 éves a száguldó cirkusz!