in ,

Binotto – A Ferrari projektet felül kell vizsgálni, de az emberek elbocsájtása nem megoldás!

Scuderia Ferrari | FB

A Ferrari három verseny után az ötödik helyen áll a csaptok ranglistáján, ami a vártnál lényegesen alacsonyabb. 

A Ferrari F1 csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, hogy „az egész autóprojekt felülvizsgálatra és átdolgozásra kerül”, mivel úgy tűnik, hogy nem képesek tartani az iramot a versenytársakkal.

Sebastian Vettel, aki év végén elhagyja a Ferrari csapatot, a szezon eddigi legjobb helyezésével a hatodik helyen fejezte be a Hungaroringen a futamot, viszont csapattársának Charles Leclerc-nek pont nélkül sikerült zárnia  a Magyar Nagydíjat a 11. helyen. 

Sőt, ami még ennél is rosszabb hír a Ferrari rajongok számára, hogy a Stájer nagydíjra megérkezett újítások sem látszanak meggyőzőnek, hiszen nem csökkentette a lemaradásukat a Mercedes Forma 1 autóival szemben.

Mattia Binotto nyilatkozatai a jövővel kapcsolatban

“Három verseny után egyértelmű, hogy rosszabb helyzetben vagyunk, mint azt vártuk és azonnal reagálnunk kell” – mondta Binotto. „A teljes autóprojekt felülvizsgálata szükséges, figyelembe véve a jelenlegi szabályokat és korlátozásokat is.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy a Forma 1-ben nincs varázspálca, de fokoznunk kell a sebességet, hogy versenyképesek maradjunk rövid- és hosszú távon is. Szükség lehet a teljes projekt áttekintésére is, hogy ott javítsuk és erősítsük meg a munkamódszereinket, ahol a legnagyobb szükség van rá. De először, mint csapat, meg kell értenünk a dinamikát, amely a helyzethez vezetett.”

“Bízom az emberekben, akik a Gestione Sportivában dolgoznak” – mondta. „Egy hosszú folyamatot indítottunk, amelynek egy újabb győztes ciklushoz kell vezetnie. Ez eltart egy ideig, de az egész vállalat megérti és támogatja ezt a jövőképet. Ezért mulatságosnak találom néhány olyan történet elolvasását, amelyek körbejárják a sajtót. Az autó gyorsabbá tétele nem az emberek elbocsájtása által lesz hatékonyabb… ”

Míg a Ferrari rajongói gyors a javulás reményét várják el, Binotto elismerte, hogy ez nem lesz valószínű.

– Hosszú ideig fog tartani – mondta. „Azt hiszem, türelemre lesz szükség. Az Ausztriában behozott újítások korrelációnak bizonyultak és ebben a pillanatban legalább foglalkoztunk ezzel, de a teljesítmény szempontjából továbbra is fennáll a hiány.”

Forrás: fia.com | Scuderia Ferrari

Minden vélemény számít:

10 kihagyhatatlan HBO sorozat, amit mindenképp érdemes megnézned!

Emlékszel még? Ezek voltak a kilencvenes évek legjobb külföldi zenéi!