in

Itt az új VW Golf GTI Clubsport – Nagyobb teljesítmény, több erő és még több szórakozás!

©Volkswagen

A legtöbb ember számára a Volkswagen Golf GTI a tökéletes, mindenre igényt kielégítő autó, de a versenypálya rajongói számára általában a Honda Civic Type R tekinthető a végső FWD (Front-wheel drive) gépnek.

©Volkswagen

Néha azonban a Volkswagen is tesz egy lépést a versenypálya szeretők felé és előszed a tarsolyából egy-egy kimagaslóan jó alkotást a számukra.

A GTI 7-es verziója pontosan ez a történet, amikor is a VW bemutatja a Clubsport és a Clubsport S-t.

A limitált, nagyobb teljesítményű és jobb pályafutással rendelkező Clubsport S azonnali klasszikussá vált.

©Volkswagen

A Volkswagen egyértelműen érti a marketinget, mert az autógyártó ahelyett, hogy megvárná az új Golf életciklusának végét, korlátlan számú új, a 8-as Golf GTI-n alapuló Clubsport modellt dob a piacra.

Ez nem annyira szélsőséges, mint a régi Clubsport S és egyértelműen a Nürburgring meghódítása összpontosít, ráadásul úgy is néz ki, mint egy TCR-modell.

Mindazonáltal egy továbbfejlesztett gépről van szó, amelynek teljesítménye 238-ról 292 lóerőre, illetve a nyomaték is 273-ról 295 Nm-re emelkedik.

©Volkswagen

Ez elősegíti az új Clubsport-ot a 0-100 km/h elérését hat másodperc alatt, miközben a végsebesség 250 km/h-ra korlátozódik.

Míg a Golf GTI jelenlegi generációja hatfokozatú kézi vezérléssel kapható, sajnos a Clubsport csak hétfokozatú DSG automata sebességváltóval lesz elérhető.

©Volkswagen

Ez az autó nem csak teljesítmény-növelésről szól. A 0,6 colos süllyesztett felfüggesztésnek, a nagyobb és könnyebb fékeknek és az új “Special” vezetési módnak köszönhetően a Clubsport 13 másodperccel gyorsabb a Nordschleife pályán, mint a normál GTI.

Természetesen egy ilyen speciális modellnek ki kell tűnnie, így egy új első spoiler, meghosszabbított oldalsó lökhárító, hátsó diffúzor és egy nagyobb hátsó spoiler került hozzáadásra, nagyobb, ovális kipufogócsúcsokkal és egyedi matricákkal együtt.

 

Minden vélemény számít:

Milla Jovovich óriási szörnyekre cseréli a zombikat a hivatalos Monster Hunter filmelőzetesben!

Akár 10 évvel is meghosszabbíthatja az élettartamot egy biológiai vegyület!