in

Az új elektromos Citroënhez még jogsira sem lesz szükséged

Kompakt, aranyos, és nem nem kerül egy vagyonba. Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a Citroën legújabb kétüléses elektromos járművét.

Az aprócska autó leginkább egy zárt elektromos robogóhoz hasonlítható, amelyet megfizethető áron értékesít a Francia autóipari vállalat. Állításuk szerint havi 19.99 euróért szinte bárki megengedheti magának.

Ez a költség minden bizonnyal a kamaszok számára kedvez, hiszen Franciaországban csak 14 évesnek kell lenned, hogy az utcára vidd. Ugyanakkor az idősebb korosztály is jól járhat vele, a forgalmas és néha túlzsúfolt városi közlekedésben.

Az elektromos Citroën Ami

A városi közlekedésre tervezett Citroën autója ideális szűk utcákhoz és a korlátozott parkolóhelyhez. Ez általában a zsúfolt városokban való vezetés és parkolást segíti elő. Sőt,  a Citroën Ami olyan kicsi, hogy a vezetéshez még jogosítványra sem lesz szükséged.

Franciaországban a 14 éves vagy annál idősebb személyek már vezethetnek a Citroën Ami-ban. Más európai országokban a korhatár 16 éves kortól kezdődik. Ezek a számok kissé aggasztónak tűnhetnek a több éves tapasztalattal rendelkező sofőrök számára, de mivel az autó maximális végsebessége 48 km/h, talán nem is annyira őrült koncepció.

Az elektromos autó egy 5,5 kW teljesítményű akkumulátorral rendelkezik majd és mindössze három órán belül újratölthető bármilyen 220 V-os dugaszoló aljzatból, amely akár 70 km-es hatótávolságra is képes lesz. 

Ha ezek az adatok nem lennének elegendőek ahhoz, hogy elindulj a legközelebbi Citroën márkakereskedéshez, akkor talán a az ár lesz az amiért a Citroën Ami-ra esik a választásod. A kétéves hosszú távú részletfizetés díja 19.99 eurónak megfelelő Forint lesz, a 2,644 eurós előleg kifizetése után. Egyben kifizethető alternatívát is kínálnak a Franciák, ebben az esetben az elektromos autó mindössze 6000 euróba fog kerülni. 

A gépjármű gyártónál 2020. március 30-tól lehet előrendelni a Citroën Amit Franciaországban, majd az azt követő hónapokban Spanyolországban, Olaszországban, Belgiumban, Portugáliában és Németországban is bevezetésre kerül. A kiszállítások júniusban kezdődnek meg Franciaországban.

Minden vélemény számít:

Nagyot robbant a SpaceX csillaghajó prototípusa a tesztek során!

A Hyundai bemutatta a joystick-vezérelt elektromos autó koncepcióját!