in

A Pentagon hivatalosan is megerősítette a 3 haditengerészeti UFO videó valódiságát!

A haditengerészet vadászpilótái által, a gyakorlatok során készített videókat, hétfőn hivatalosan is nyilvánosságra hozták, de korábban már 2017 és 2019 között kiszivárogtak – közölte Susan Gough, a Védelmi Minisztérium szóvivője.

Az egyik videó 2004 novemberében bekövetkezett eseményről szól, míg a másik kettőt 2015 januárjában vették fel, írja a CBS News.

A haditengerészet tisztviselői tavaly ősszel megerősítették a felvételek létezését, miközben ragaszkodtak ahhoz, hogy a felvételeket soha nem kellene nyilvánosságra hozni.

Gough szerint a tisztviselők most meggondolták magukat, miután újból megnézték és még egyszer alaposan kivizsgálták a videókat. 

EZT IS OLVASD EL: Új időszámítás az Amerikai űrkutatásban

A 2004-es esemény körülbelül 160 kilométerre a szárazföldtől, a Csendes-óceánon történt. Két, rutinszerű kiképző misszióban részt vevő harci pilótát küldtek ki az UFO (azonosítatlan repülő tárgy) jelenség kivizsgálására, amelyet a haditengerészet cirkálói már hetek óta követett.

A Haditengerészet pilótái kb. 12 méter hosszú azonosítatlan tárgyra lettek figyelmesek, körülbelül 15 méterre a víz felett, amely gyorsan irányt váltott, amikor a pilóták közeledtek, majd gyorsan elszállt. 

A pilóták elhagyták a területet, hogy körülbelül 100 kilométerre találkozzanak az anyahajó által megadott találkozási pontnál. Amikor még körülbelül 65 kilométerre voltak a megadott területtől, a hadihajó rádión közölte velük, hogy az UFO már a találkozási ponton van, miután kevesebb, mint egy perc alatt megtette a 100 kilométeres távolságot.

A másik két videó felvétele a 2015-ös eseményekről számol be, amelyek a levegőben gyorsan mozgó azonosítatlan tárgyak felvételeit tartalmazza.

Az elsőben egy UFO-t láthatunk száguldozni az égen, amely éles kanyart vesz a levegőben.

A másik 2015-ös videóban egy objektum látható az óceán feletti száguldozás közben.

Az öt haditengerészeti pilóta, akik 2015-ben észlelték az azonosítatlan tárgyakat, 2017-ben azt nyilatkozta, hogy a 2014-es és 2015-ös kiképző missziók során a keleti part mentén Virginiától Floridáig sor került interakcióra azonosítatlan repülő tárgyakkal. Ezt most megerősítette a Pentagon is a hivatalosan is kibocsátott videókkal.

Gough, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy az osztály hivatalosan közzéteszi a videókat, hogy megválaszolhassák valódiságukat, amely kétségek a korábbi kiszivárgásuk során röppentek fel. Azonban kihangsúlyozta, hogy a videóban megfigyelhető légi jelenségeket azonosítatlannak tekintik. Vagyis az UFO-k létezését még nem támasztja alá teljes mértékben a Pentagon.

Minden vélemény számít:

A Bosszúállók: Végjáték több mint 900 millió dollárt kaszált egy év alatt

Merre tovább, magyar e-kereskedelem?