in

Az idei év 8 legnépszerűbb kabrió járgánya!

Az autózás szerelmesei úgy tartják, hogy nem is élt még igazán az, aki nem utazott legalább egyszer egy tető nélküli kocsiban. Kétségtelen tény, hogy a kabriózás némi rugalmasságot igényel, azonban az élmény megfizethetetlen.

Nézzük az idei év 8 legnépszerűbb nyitott tetejű autóját:

1. Porsche 718 Boxster

A Porsche merészet húzott, amikor hathengeres szívómotorját négyhengeres, turbófeltöltősre cserélte, azonban a döntés megfelelőnek bizonyult. A 718 Boxster egyszerre sportos és hihetetlenül elegáns kabrió.

A kocsi fekvése kiegyensúlyozott, a kormányzás roppant kommunikatív, a motor teljesítménye pedig erős és dinamikus. A középmotoros elhelyezésért cserébe tágas teret kapsz a pakoláshoz.

2. BMW Z4

A bajor autógyár legújabb üdvöskéje számtalan jó tulajdonságot ötvöz magába: kényelem, erő, dinamika és tökéletes útfekvés.

A BMW a Z4 típussal ismét letette a névjegyét az asztalra, a konkurenciának lesz min törnie a fejét, ha a bajorok nyomába szeretnének érni. A BMW Z4 ugyanis a tökéletes kabrió.

3. Audi TT Roadster

És ha már a német autógyártás vonalán haladunk, érdemes néhány mondat erejéig megemlíteni az Audi TT Roadster modellt. Az autó összességében jó benyomást kelt, felfedezhetők rajta a tipikusan audis jegyek, ám a kocsi kissé a tervezőasztalon maradt.

Szép, szép, de az igazi dög hiányzik belőle. Persze, ettől az Audi TT Roadster egy remek autó, de a külcsínyen egy csöppet még dolgozhattak volna.

4. Mercedes E-osztály Kabrió

Ízig-vérig az eleganciát, a megalkuvást hírből nem ismerő virtust és az erőt sugározza magából a Mercedes E-osztályú kabriója.

A komfortról a kényelmes légrugózás, illetve a belső tér luxus minőségű anyagokkal való felszereltsége gondoskodik. Nehéz visszafordulás nélkül elmenni emellett az autó mellett.

5. Mini Convertible

Pénzért nem vehetsz boldogságot, de vehetsz egy Minit, ami ugyanaz – tarják a kisautó elkötelezett hívei. Talán nem véletlen, hogy a minisek népes rajongótábora nem csupán egy kocsiként, hanem családtagként tekint kedvencére.

A Mini maga a tökéletes tervezés, kinézete még a legacélosabb szíveket is megdobogtatja. A Convertible megtartotta a Minire olyannyira jellemző reagálós, gokartos vezetési élményt.

6. BMW 4-es sorozat Coupé

Noha a Z4 harapós, támadni készülő fenevad külsejét nem sikerült felülmúlni, azért a jelen esetben sincs szükség szégyenkezésre.

A BMW 4-es sorozat Coupé azt a fajta sportos eleganciát tükrözi, mellyel meg lehet jelenni nyugodt szívvel a tengerparttól kezdve egy színház parkolójáig. A bajorok gondoltak a biztonságra is: a típus összecsukható fémtetővel rendelkezik.

7. Audi A5 Kabrió

A TT Roadsterrel szemben az A-szériás A5 kabriónál már fel-felcsillan egy-egy merészebb elem – így például a fényszórók vagányra tervezése – összességében azonban az autó még mindig inkább a visszafogott eleganciát sugározza magából.

Legalábbis kívülről, mert a gép egy igazi vadállat a maga összkerékhajtásos rendszerével és erős, turbófeltöltéses V6-os motorjával.

8. Mercedes C-osztály Kabrió

A CLK megszűnését követően ez az első tetőnélküli Mercedes, mely a C-osztály jelvényét magára tűzheti. Mindez azt is jelenti, hogy a széria egyik legszebb, legimpozánsabb gépjárművét sikerült megalkotni.

A Mercedes kabriója attól a pillanattól a sebességre termett, hogy legurult a futószalagról, és ezzel a tervezők is tökéletesen tisztában voltak. A legmagasabb felszereltsége ugyanis 4 literes, turbófeltöltéses V8-as motorral is kapható, ami kétségkívül fölkaparja az aszfaltot maga alatt.

Egyértelműen számos gyártó kabrió verdája felkerülhetett volna még a fenti listánkra, de az idei év népszerűségi listáját ezek az autócsodák vezetik.

Ha úgy érzed kimaradt a kedvenc kabriód a listáról, kommentben írd meg nekünk!

Minden vélemény számít:

13 remek öltöny tipp, amellyel garantált lesz a sikerélményed

Itt az első videó a Xiaomi összecsukható mobiljáról