in

Az első Atari témájú hotel a videojáték imádók mennyországa lesz

©Atari Hotels

Az Atari máig a számítógépes játékok hőskorát jeleníti meg, ha játszottál olyan legendákkal, mint az Asteroids, a Space Invaders, a Centipede, a PONG vagy a Pitfall, akkor nem neked nem kell elmondani, miért. A cég most megújul, és világszerte 8, a videójátékok témájára alapuló hotelt épít fel.

Az első hírek már idén januárban felröppentek a tervekről, a számítógéppel létrehozott képeken akkor az 1980-as évek retrofuturista épületei voltak láthatók.

Most úgy tűnik, hogy a legelső hotel valamikor 2022 folyamán nyílik majd meg Las Vegas-ban, melyet Phoenix, Austin, Chicago, Denver, San Francisco, San Jose és Seattle követ majd.

A las vegas-i Atari hotel

©Atari Hotels

A tervek szerint a las vegas-i Atari hotelben olyan szobák kerülnek kialakításra, melyeket játékkonzolokkal látnak el.

A vintázs stílusú arcade játékok a legújabb virtuális- (VR) és kiterjesztett valóság (AR) eszközöket kapják meg, az épületben pedig e-sport multiplexet, többcélú játékterületet, és különféle témájú éttermeket és klubokat alakítanak ki.

Az épületet 30 szintesre építik, összesen 400 szobával, a különálló részeket pedig egy hatalmas, háromágú, üveg Atari logó köti össze, mely előcsarnokként is funkcionál.

Az Atari céget eredetileg 1972-ben alapították meg Kaliforniában, és hamar az arcade játékok úttörőjévé vált.

©Atari Hotels

Egészen az 1980-as évek közepéig szinte egyeduralkodóként alakította a piacot, Magyarországon kissé megkésve, még az 1990-es évek közepén is hódított. Uralmának a PC korszak vetett véget, majd később az olyan játékkonzolok, mint a Sony PlayStation vagy a Nintendo 64.

Utóbbiak azon ötödik generációsnak mondott konzolok közé tartoztak, ahol az Atari cég egyáltalán még jelen tudott lenni a Jaguár nevű termékével. Ez végül bukás lett, csupán 250 ezer darabot értékesítettek belőle.

Forrás: atarihotels.com

Minden vélemény számít:

Stroll drámai első helyet szerez a Török nagydíj esős kvalifikációján!

A Google alkalmazásokat fejleszt az internetezni még nem tudó néptömegek számára