in

Az Automobili Pininfarina a hiperautók új korszakába gyorsul az 1900 lóerős Battista-val!

Automobili Pininfarina

A legendás olasz Pininfarina S.P.A. a csaknem évszázados élettartamának a harmadik szakaszába lépve, egy új márka, az Automobili Pininfarina csatlakozott a családhoz, amelynek célja a legmagasabb szintű, luxusautók gyártása.

Első alkotásuk, a nulla emissziós Battista nagyszerű teljesítményt mutat, olyan számokkal, mint az 1900 lóerő, a 350 km/h maximális sebesség és a két másodperces 0-ról 100 km/h-ra gyorsulás. 

Az Automobili Pininfarina azonban még nagyobb célokra törekszik. Nem egyszerűen csak a bolygó egyik leggyorsabb járművével szeretne büszkélkedni, ugyanis 2025-re egy teljesen új járműkategóriát mutatnak be, amely az S-LUV elnevezést kapta és ezzel a legfenntarthatóbb luxusautó gyártóvá válik a világon.

Az autótervezés magasztos panteonjában kevés olyan név van, amelyek ilyen kiváló történelmet hordoznak magukkal, mint Pininfarina. Persze más óriások is születtek az évtizedek során, például Bertone, Giugiaro és Zagato vezetéknevekkel, ám egyik sem tartotta meg Torino tervező házának a hosszú élettartamát.

A Battista Farina által 1930-ban létrehozott, Carrozzeria Pininfarina gyorsan elnyerte a hírnevet, hiszen az autók kitűnő egyensúlyát és eleganciáját nyújtotta a tulajdonosoknak. az Az olasz Alpok lábánál, 1893-ban született férfi – „Pinin” (a család legkisebbje) becenevet kapta, ugyanis a 11 gyermekből tizedikként született meg.

 

A Pininfarina története valóban egy trilógia, három különálló történetre bontva: az első történet a Battista bevezetése és a kezdeti korszak; a második, annak fejlődéséről és a több mint fél évszázados együttműködésről szól, a Ferrarival; és végül a modern kori Torinóban megálmodott új korszakról, ami a hiperautók korszaka lesz a jövőben.

A Pininfarina 90. évfordulójának ünneplésére létrehozott limitált kiadású Anniversario ugyanazt a nulla kibocsátású erőátvitelt hajtja végre, mint a Battista is, amely egy 120 kWh nagy teljesítményű akkumulátor kapott és négy független elektromos motort táplál.  

Ez 1900 lóerőt eredményez, amely elegendő erőt biztosít ahhoz, hogy a Battista két másodperc alatt 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon. 

Forrás: automobili-pininfarina.com

Ez is érdekelhet:

Apex AP-0: újabb brit gyártású elektromos sportautó lép versenybe a nagyokkal!

Minden vélemény számít:

A tartalommarketing megfelelő és helytelen gyakorlati alkalmazásai!

Amerika kedvenc terepjárója visszatér – új megjelenést kapott a retró stílusú Ford Bronco