in

Az Apple bemutatta az iPhone 12-t OLED képernyővel és 5G sebességgel!

©Apple

Valamivel később a szokásosnál, de az Apple bemutatta az új iPhone 12 okostelefonját. 

©Apple

Ugyanaz a 6,1 colos kijelzőmérettel rendelkezik, mint a sorban előtte lévő iPhone 11 és az iPhone XR, de áttér az LCD képernyőről az OLED-re. 

És amint híresztelték, a telefon lapos alumínium oldalakkal rendelkezik, így az általános megjelenés jobban megfelel az iPad Pro-nak és az iPad Air-nek (plusz a régebbi iPhone 4-nek).

Az iPhone 12 fekete, fehér, kék, piros és zöld változatokban jelenik meg. Az előrendelések pénteken kezdődnek, az iPhone 12 pedig október 23-án lesz elérhető a boltokban. 

Az új iPhone 64 GB, 128 GB és 256 GB memória tárolására lesz alkalmas. Az új modell tetején is van egy apró rés, amely az Apple Face ID technológiáját tartalmazza, bár a képernyő körüli keretek méretét csökkentették. 

©Apple

Hátulról nézve az iPhone 12 két kamerája egy matt üveg körben van elhelyezve, ami szép kontrasztot jelent a fényes hátlap többi részéhez viszonyítva.

Az iPhone 12 OLED képernyőjének csúcsfényessége 1200 nits, és támogatja a Dolby Vision, a HDR 10 és a HLG funkciókat. 

A képernyő üvegét bevonták az Apple által „kerámia pajzsnak” említett védelemmel, így a tartósabb lesz, ha leesik és javult a vízállóság is.

Az Apple legújabb iPhone-ját a vállalat új A14 Bionic processzora hajtja, amely a vállalat szakértői szerint jobb teljesítményt és hatékonyságot nyújt. 

Az Apple állítása szerint “akár 50 százalékkal gyorsabb”, mint az Android okostelefonok vezető chipjei. Ugyanez vonatkozik a GPU-ra is, amely az Apple szerint a legjobb minden mobiltelefonban.

Az iPhone 12 képviseli az Apple első jelentős kísérletezését az 5G mobil technológiák terén. 

©Apple

Az Apple elmondása szerint úgy tervezte meg az iPhone 12 sorozatát, hogy az ideális hálózati teljesítményt érje el, miközben egyensúlyba hozza az akkumulátor élettartamát is. 

Az Apple szerint tesztelte az 5G teljesítményt 100 szolgáltatóval 30 országban a zökkenőmentes bevezetés érdekében. 

Az Apple igyekezett javítani az iPhone 12 vezeték nélküli töltésén is, amely a mágnesekkel ellátott „MagSafe” rendszert tartalmazza, hogy garantálja, hogy az iPhone megfelelően csatlakozik a támogatott MagSafe kiegészítőkhöz. 

A 6,1 colos iPhone 12 mellett az Apple bemutatott egy kisebb, 5,4 colos modellt is, amelyet iPhone 12 mini-nek hív.

Minden vélemény számít:

A The Kid Detective filmelőzetesben Adam Brody vezeti a meglepetésekkel teli nyomozást!

Mérföldkő a Hold feltárásában – Nyolc ország írja alá a NASA Artemis megállapodását!