in

Az 5 legfurcsább kipufogó, amit autókra szereltek!

A koncepció autóknak köszönhetően, ma már szinte semmi sem szokatlan az autóiparban, azonban van néhány autógyártó, akik mindig is a furcsaságra és olykor megmagyarázhatatlan látványi elemekre  alapozták a kipufogógáz módjának a távozását a motortérből.

Nos, az alábbiakban a nem koncepció autók furcsa kipufogóikról lesz szó, amelyek a piacra kerültek, hogy ezzel ámítsák vagy olykor meglepjék a különleges autók szerelmeseit.

Porsche 918 Spyder: a tarkóból kipufogó szuper-autó

Forrás: porsche.com

A 918 hibrid vertikális kipufogóit nem a Porsche dögösségnek, designnak, vagy a szándékos fantáziának köszönhetjük. Nyilvánvaló, hogy a Porsche tudományos céllal helyezte el itt őket a gyakorlatiasságot is figyelembe véve. 

Annak érdekében, hogy a forró kipufogót a lehető legtávolabb lehessen tartani az autó azon elemeitől, amelyek hőmérséklet-érzékenyek, a mérnökök úgy döntöttek, hogy a kipufogócsöveket felfelé vezetik. 

Ez mindenféle új problémát vetett fel, például az esővíz bejutását, az extra tűzvédelmet és a hátsó látványt is, hiszen a Porsche 918 Spyder úgy néz ki induláskor, mint egy gőzmozdony a hideg, fagyos reggeleken. 

Koenigsegg Regera: a kipufogó diffúzor

A Koenigsegg Agera RS sebességéről és technikai adatairól már ejtettünk néhány szót a korábbiakban, azonban a mostani listában a Regera veszi át a figyelmet, hiszen valóban furcsa és különleges kipufogó megoldással jelentkezett a szuper autókat gyártó cég alkotóbrigádja.

A Regera hátulján ugyanis két függőleges kipufogócső is megtalálható  a központi mellett, amelyek nem csak a kipufogógázok távozására szolgálnak, hanem diffúziós lapátként is működnek. 

TVR Sagaris: hátsó-oldalsó kipufogó

Forrás: tvr-car-club.co.uk

Egy autó tervezése során néha vannak érdekes elemek és néha bizony szembetalálkozunk a nagyon furcsa elképzeléssel. Ez utóbbi érvényes a TVR Sagaris oldalsó kipufogóira is.

Lehet, hogy viccesnek találta a tervező, vagy ezzel akart kiemelkedni az autógyártó a hagyományosból, minden esetre nagyon furcsa vonalvezetése ez a kipufogógáznak. 

AC Cobra: a klasszikus oldali kipufogó elvezetés

Forrás: motor1.com

Nem igazán számít már furcsaságnak ez a fajta kipufogó, de mindenképpen említést kell tennünk róla, hiszen nagy király az autó is és a kipufogó rendszere is. 

Bár nagyon látványos, az égési sérülések kockázata a lábon nem emelet a kipufogó rendszer mellett szólnak. 

Pagani Zonda Tricolore: a különleges kékség

Forrás: pagani.com

Az összes Pagani autónak csodálatosan díszes négycsöves kör alakú kipufogócsövei vannak, de a Zonda különösen szokatlanná tette a kék árnyalatú titáncsonkokkal. 

És talán ennek a modellnek is van a legjobb hangja, amelyet a Pagani autók bármelyike is kiadott magából.

Minden vélemény számít:

A csodálatos alakú Rosana megmutatja, hogyan kell kinéznie egy igazi fitnesz edzőnek!

“You Should Have Left” filmelőzetes Kevin Bacon főszereplésével!