in

Amerika kedvenc terepjárója visszatér – új megjelenést kapott a retró stílusú Ford Bronco

A Bronco egy olyan SUV modell volt, amelyet a Ford 1965 és 1996 között gyártott és forgalmazott.

Miután a Bronco első generációját a kompakt SUV-ok versenytársaként mutatták be és hatalmas sikert aratott a 70-es és 80-as években is, amelyet a Ford Michigani teherautó-üzemében gyártottak kicsivel több mint 30 évig.

Végül is a gyártás leállítását a kétajtós SUV igényeknek a csökkenése okozta és az 1997-es Ford Expedition váltotta fel.

2017-ben a Ford bejelentette, hogy a Ford Bronco közepes méretű SUV-ként, 2021-ben  jelenik meg és a jelentések alapján a gyártás visszatér a Michigani Assemblybe.

Visszatér a Ford Bronco 2021-ben

Negyed évszázados szünet után az új Ford Bronco visszatér az autópiacra két- és négy ajtós változatokban, szuper terepjáró képességgel és kifinomult retró stílussal.

A 10 sebességes autó automatikusan váltja a fokozatokat, de a régi iskola hangulatának megfelelően a Ford egy manuális “6 + 1” sebességváltót is kínál majd az új modellekhez.

A két ajtós modellek standard háromrészes tetőrendszerrel lesznek ellátva, bal-, jobb oldali és hátsó panelekre osztva. A négyajtós modelleknek négy eltávolítható tetőrésze lesz.

A leszerelhető keret nélküli ajtókat a fedélzeten lehet majd tárolni, anélkül, hogy veszélyeztetné a láthatóságot, az oldalsó tükröknek köszönhetően. Ugyanúgy mint az első generációs Bronconál, az első sárvédőn lévő két  nagy teherbírású szállító eszköz is megtalálható lesz, amelyek képesek akár nagy tárgyak szállítására is, mint például a kenu vagy más kültéri felszerelések.

 

A Bronco belsejében egy többfunkciós színes LCD műszerfal található, a sebességváltó felett és egy üzemmód vezérlő a középső konzolon. 

További részletek a megjelenéskor lesznek elérhetők, de a Ford máris közölte az érdeklődőkkel, hogy az alap kétajtós Bronco ára 29.995 dollár lesz, míg a négyajtós változata 50.370 dollárba kerül majd. 

Forrás: ford.com

Minden vélemény számít:

Az Automobili Pininfarina a hiperautók új korszakába gyorsul az 1900 lóerős Battista-val!

Twitter botrány: a csalások egy széles körű, több fiókot érintő hekkelés részét képezték