in

Alonso tesztelt és nyilatkozott – A Renault-nak „megvan minden hozzávalója egy jó 2021-es évhez”

©formula1.com

Fernando Alonso kedden tesztelhette a Renault Forma 1es autóját 2009 óta, amikor is egy tesztnapon kipróbálta jelenlegi R.S.20-as autót a Circuit de Barcelona-Catalunyán. 

Az itt szerzett tapasztalat azt eredményezte, hogy a visszatérő kétszeres bajnok mind a csapat, mind az erős szezon jövőbeli esélyeivel kapcsolatban nyilatkozott.

Alonso visszatérését a Renault-hoz még júliusban erősítették meg. A spanyol a múlt hónapban ellátogatott a Renault Enstone és Viry létesítményeibe, mielőtt lehetőséget kapott a 2020-as Renault vezetésére Barcelonában – azon a helyszínen, ahol 20 évvel ezelőtt először tesztelt a Benettonnál.

A teszt után Alonso elmondta, hogy ez egy „nagyon különleges” nap volt – miközben elismerte, hogy a modern F1-es autókkal való vezetés meredek tanulási görbe volt, miután nemrégiben az IndyCars-tól kezdve a Toyota Dakar teherautóig versenyezhetett. 

“Nagyon jó nap volt itt, Barcelonában” – mondta. „Csak 100 km, de számomra nagyon különleges, hogy visszatérhetek egy F1-es autóhoz és a csapathoz.”

Mi történt a Forma 1-es tesztnapon és mik a kilátások?

©formula1.com

A tesztnap – ahol a csapatok 100 km-t tudnak megtenni a bemutató jellegű Pirelli gumival – azt jelentette, hogy Alonso nem volt képes érzékelni teljes egészsében a Renault R.S.20 teljesítményét. 

“Még nem tudom” – mondta Alonso a következő szezonra vonatkozó kilátásairól. „Mindannyian nagy reményeket fűzünk a csapatba, ha megnézzük az idei évet, hogyan haladt a csapat a bajnokságban és a hétvégi pozíciókban.”

“De ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem szabad a talaj felett járnunk, tudván, hogy a jelenlegi szabályozás 2022-ig nagyjából megegyezik. Tudjuk, hogy a középmezőnyben futó csapatok összes hiánya a következő évben is fennmarad.”

„Tehát a talpunk a földön van, de sok pozitív energiával és optimizmussal gondolunk a következő évre. Remek csapatunk van, nagyszerű tehetséges emberek vannak a csapatban, remek szponzorok, sok rajongó van szerte a világon, ezért úgy gondolom, hogy minden összetevőnk megvan ahhoz, hogy jó 2021-es évet zárjunk.”

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

A legjobb és legnépszerűbb hazai gasztronómiai fesztiválok!

Itt a vadonatúj Mercedes-Benz EQC 4×4² elektromos luxus terepjáró!