in

Akné riadó – Felnőtt férfiként emiatt leszel pattanásos!

Hol vannak már a tinédzser éveid, a pattanások azonban mégis ragaszkodnak hozzád? A dühöngő kamaszkori hormonok emléke már rég a múltba veszett, de van néhány meglepő ok, ami miatt a bőrödön még mindig folyamatosan megjelennek a piros duzzanatok.

Több millió felnőtt férfi küzd rendszeresen a pattanások problémájával, ezért foglalkozni kell a témával, hogy véget vess a kamaszfiú ábrázatnak!

Sapka viselés

Lehet kötött vagy baseball – ha gyakran viseled, nem csoda, hogy a homlokod tele van pattanásokkal. A bőrgyógyászok szerint ugyanis a sapka viselése sokat árthat a bőrnek. Ahol a sapka a bőrödhöz ér, ott melegágya alakul ki a baktériumoknak.

Innen pedig tovább viheted őket a kezeddel az arc többi részére is, így semmi sem marad tisztán. Minden használat után töröld át egy kevés alkohollal a sapkád belső peremét, ezzel fertőtlenítheted és előkészítheted a következő viselésre. Hetente egyszer pedig dobd a mosógépbe! Természetesen a napi arctisztításról sem szabad megfeledkezned!

Arc fogdosása

Ülés közben támasztod a fejed, napközben folyton az arcodhoz érsz úgy, hogy észre sem veszed. Tévénézéskor vagy a számítógép előtt ülve igen sokszor előfordul, hogy a kezünk az arcunk valamely részén talál magának elfoglaltságot.

Márpedig ilyenkor a kezedről közvetlenül a bőrre viszed a baktériumokat, melyek a körülötted lévő tárgyakon, amiket épp az imént fogtál meg, szép számmal tenyésznek. Próbáld magad leszoktatni erről a rossz szokásról és figyelj a kezeidre! Amikor csak eszedbe jut, moss kezet napközben!

Tejtermékek

Kutatások szerint a pattanások jobban előjönnek azoknál a férfiaknál, akik naponta 2 vagy több pohárnyi tejet, tejterméket fogyasztanak. A tejtermékek megemésztése olyan zsíros anyag képződéséhez vezet, ami elzárja a pórusokat és pattanásokat okoz.

Ha nagy tejfogyasztó vagy, a tehéntejről válts növényi tejekre, mint a rizs- vagy a mandulatej. Étrendedben legyen sok fehérje és kevés szénhidrát, ezzel is csökkentheted a pattanások esélyét.

Borotválkozás

Pattanásokból növesztettél szakállt? Bármennyire is ügyelsz bőröd tisztaságára, a szépségápoláshoz használt eszközeid még kárt tehetnek benne. A borotva pedig ebből a szempontból a legveszélyesebb.

A rajta lévő piszok baktériumokat tartalmaz, melyek a felsértett bőrbe sokkal könnyebben fészkelik bele magukat. Minden használat előtt és után is érdemes alkohollal áttörölnöd a pengéket, hogy minimalizáld ennek az esélyét.

Izzasztó edzés

A szíved csak úgy kalapál, az izmaid duzzadnak – ez nagyon jót tesz a testednek és az egészségednek. De hogy a bőröd se lássa kárát, figyelmesnek kell lenned!

Az edzés során végbemenő izzadás pattanásokat okozhat a háton, a mellkason, éppen ezért mozgás után amint tudsz, zuhanyozz le! A legjobb, ha antibakteriális hatású szappant vagy tusfürdőt használsz. Ezenkívül olyan ruhát válassz az edzéshez, ami engedi a bőrödet lélegezni.

Minden vélemény számít:

Megfelelő választás a WordPress tartalomkezelő rendszer egy üzleti célú weboldalhoz?

13 remek öltöny tipp, amellyel garantált lesz a sikerélményed