in

A Williams eladta az F1 csapatát egy amerikai befektetési társaság számára!

©Williams Racing

Egy új korszak kezdődik hamarosan a Williams számára, miután a Forma-1 csapat bejelentette, hogy a Dorilton Capital amerikai befektetési vállalkozás felvásárolta a csapatot.

A Sir Frank Williams és Sir Patrick Head által alapított ikonikus brit kivitelező májusban elmondta, hogy „új stratégiai irányba” lépnek, és tárgyalásokat kezdenek az érdekelt felekkel a társaság többségi részesedésének eladásáról

Ma, közel három hónappal azután, hogy ezeket a híreket nyilvánosságra hozták, a csapat azt közölte, hogy a Dorilton Capital lesz az új tulajdonosuk, megjelölve egy „izgalmas új korszak kezdetét a Williams történetében” egy olyan csapattal, amely „jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználják az új, 2021-re elfogadott megállapodást az F1-es változtatásokkal kapcsolatban” 

Fontos szempont, hogy a csoport szerint a magánbefektetési vállalkozás „felismeri és nagyra értékeli Williams örökségének és kultúrájának tiszteletben tartásának és megőrzésének fontosságát és elkötelezett amellett, hogy megőrizze a csapat eddigi identitását is”.

Hozzátették: „A csapat továbbra is versenyezni fog a Williams márkanév alatt.” A nyilatkozat szerint az akvizíció „egyhangú támogatást kapott a Williams igazgató tanácsától, amely magában foglalja Sir Frank Williams-t is”.

A bejelentés napján Claire Williams, a csapatvezető-helyettes elmondta: „A stratégiai áttekintés hasznos folyamat volt a befejezéshez és bebizonyította, hogy mind a Forma-1, mind pedig a Williams hitelessége és értéke hiteles.”

“Most arra a következtetésre jutottunk és örülünk, hogy a Dorilton a csapat új tulajdonosai. Amikor elkezdtük ezt a folyamatot, egy partnerre akartuk találni, akinek ugyanaz a szenvedélye és értékei vannak, aki felismeri a csapat potenciálját. Tudjuk, hogy a Doriltonban pontosan ezt találtuk meg.”

Matthew Savage, a Dorilton Capital elnöke elmondta: „Örülünk, hogy befektethetünk a Williams csapatba és rendkívül izgatottak vagyunk az üzleti kilátások miatt. Hisszük, hogy rugalmas és türelmes befektetési stílusunknak köszönhetően ideális partnerei vagyunk a vállalat számára, amely lehetővé teszi a csapat számára, hogy arra összpontosítson, hogy visszatérjen a száguldó cirkusz élére.”

Forrás: formula1.com | Williams Racing

Minden vélemény számít:

A Toyota Supra brutál új külsőt és 570 lóerős frissítést kap!

Kevin Costner és Diane Lane a kemény nagyszülők a ‘Let Him Go’ filmelőzetesben!