in

A VW Group eladja a Bugattit a horvát elektromos autó gyártónak?

©Bugatti

Ha egy közelmúltbeli médiajelentés igaz, akkor ez mindenképpen 2020 legnagyobb autóipari híre lenne.

A CAR Magazine szerint a VW-csoport el fogja adni a Bugatti-t a horvát elektromos autó gyártónak, a Rimac Automobilinek. 

A márka valószínűleg a Porsche-n keresztül kerül át a Rimac-hoz, cserébe nagyobb részesedést szerez majd az európai elektromos autó gyártó vállalatban. 

A jelentés arról is szól, hogy a VW vezetői nemrég jóváhagyták az üzletet, de még a felügyelőbizottság jóváhagyására is vár a döntés.

Ezeket a jelentéseket hivatalos források még nem erősítik meg. Amikor megkeresték a Bugatti-t ez ügyben, a cég szóvivője azt mondta, hogy soha nem kommentálják a pletykákat.

Kik a Rimac Automobili?

A Rimac Automobili székhelye a horvát Sveta Nedelja. A céget Mate Rimac alapította 2009-ben. Elektromos hajtásláncokra és akkumulátoros rendszerekre szakosodott.

A márka akkor vált ismertté, amikor bemutatták a márka első Rimac Concept One nevű teljesen elektromos hiperautóját, amelyet 2018-ban a Concept Two követett. 

Ma a Rimac elektromos alkatrészeket szállít olyan márkákhoz, mint az Aston Martin, a Koenigsegg, az Automobili Pininfarina és a Porsche.

Mate Rimac alapító továbbra is 51%-os részesedéssel rendelkezik a társaságban. A Porsche és a kínai Camel Group akkumulátorgyártó a két legnagyobb befektetője a cégnek. 

Amennyiben igazak a hírek, a legújabb fejlemények arra utalnak, hogy a VW-csoport milyen irányban halad. 

Nyilvánvaló, hogy a hangsúly a fenntartható mobilitás felé irányul, amely utat nyithat a teljesen elektromos Bugatti crossover számára.

Minden vélemény számít:

7 pozitív vezetői tulajdonság, 3 vezetői típus és 3 idézet a jó vezetőről!

The Glorias hivatalos filmelőzetes Julianne Moore és Alicia Vikander főszereplésével!