in

A Volkswagen új saját hatótávolsági rekordot állít fel az elektromos ID.3 modelljével!

©Volkswagen

A vadonatúj Volkswagen ID.3 ferdehátú a német autógyártó első kísérlete egy teljesen elektromos jármű felépítésére az alapoktól. 

Miután úgy tűnik, hogy az e-Golf elhagyta az Egyesült Államokat, így könnyen meglehet, hogy az ID.3-ra lesz a Tesla jövőbéli versenytársa az elektromos autó piacán és az elektromos autók ferdehátú ügyfeleit külföldön is vonzza majd. 

©Volkswagen

A Volkswagen ID szériájából már ejtettünk szót az elektromos Volkswagen Mikrobusz kapcsán, nemrég azonban bejelentette az új ID.3 modelt, amelyet Felix Egolf, a profi pilóta vezetett (nincs kapcsolat az elektromos Golf-al, a neve csak véletlen egybeesés).

Az utat egyetlen töltéssel tette meg a németországi Zwickau gyárból Svájcba a Volkswagen ID.3-al. 

Ez összesen 531 kilométer, ami egy új rekordot jelent. Hivatalosan az ID.3 maximális távolsága 420 kilométer volt eddig, ami azt jelenti, hogy több mint 100 kilométerrel meghaladta a becsült távolságot. 

A Volkswagen ID.3 egy Pro Performance berendezés, amely egy 58 kWh-os akkumulátorral rendelkezik. 

©Volkswagen

Az út során csak közutak és autópályák használt Egolf, akinek egyik specialitása a Hypermiling, azaz olyan vezetési technikákat alkalmaz, amelyek célja a hatékonyság maximalizálása és a fogyasztás minimalizálása.

Az átlagsebesség 56 km/h volt és az út összesen körülbelül kilenc órát vett igénybe. A teljes energiafogyasztás mindössze 10,9 kWh/100 km volt. Összehasonlításképpen: az ID.3 szabványosított értéke 15,4-14,5 kWh/100 km.

Az a tény, hogy az ID.3 hatékony hosszú távú járműnek bizonyult, jóllehet az átlagsebessége meglehetősen lassú volt, további bizonyíték arra, hogy az elektromos autók távolsági problémái és a gyenge akkumulátorok hamarosan a múlté.

Forrás: volkswagen-newsroom.com

Minden vélemény számít:

Az Enola Holmes filmelőzetes Sherlock Holmes tinédzser lánytestvérét mutatja be!

Itt a világ legvékonyabb összehajtható okostelefonja a Microsofttól!