in

A Virgin Galactic bemutatta, hogyan fog kinézni a SpaceShipTwo űrrepülőgép belseje!

Virgin Galactic

A SpaceShipTwo társaság űrrepülője hat utast képes befogadni, bár a közeljövőben még mindig nem lesznek elérhetők az utasok számára a fizetős helyek.

A keddi sajtótájékoztatón élő közvetítésben szólaltak meg, a cég YouTube-csatornáján, a Virgin Galactic új vezérigazgatója, Michael Colglazier; alapítója Sir Richard Branson; George Whitesides űrminisztérium és Beth Moses kísérleti pilóta, hogy új részleteket tárjanak fel az űrhajó belsejéről.

Virgin Galactic

A társaság WhiteKnightTwo és SpaceShipTwo űr-repülőgépei a vállalat új mexikói repteréről fognak felszállni a jövőben. 

Az űrhajó képes lesz két pilóta és hat utas szállítására

Minden járatnál, hat fizető utasnak lehetősége nyílik a világűr szélére utazni, elérve a 40.000 métert, így megtapasztalhatják a súlytalanságot, mielőtt visszatérnek a Földre.

Virgin Galactic

“Azzal kezdtük, hogy optimális vásárlói élményt kell biztosítsunk, majd az űrhajót e körül építettük fel” – mondta Branson a virtuális sajtónyilatkozaton. “Folytatjuk ezt a szellemet, amikor kibővítjük flottánkat és megerősítjük a Virgin Galactic helyét az űrutazásban.”

Minden utas számára testre szabható ülések állnak rendelkezésére, amelynek mindegyike alumíniumból és szénszálból készült váza van és az UnderArmor által tervezett anyagba vannak becsomagolva. 

Virgin Galactic

A dinamikus ülések a repülés nulla gravitációs szakaszában leereszkednek a padlóra, hogy az utasoknak több hely maradjon a nulla gravitáció és a fantasztikus látvány felfedezésre. 

Az ülés hátsó részén megjelenő kijelzők mutatják az egyes utasrepülések részleteit, például a sebességet és hány G-t tapasztalnak azok, akik befizettek erre a hihetetlen utazásra.

17 ablak található az űrhajón, ahonnan az utasok megtekinthetik a Föld bolygót. A kabinba 16 kamera is fel van szerelve, amelyek célja a Virgin Galactic űrutasok felvétele, miközben felszállnak és a mikrógravitációban töltött idő megörökítése is.

Az űrrepülő hátuljára egy hatalmas tükör lesz felszerelve a tökéletes szelfik készítése érdekében, a súlytalanságban.

Virgin Galactic

Szerencsések azok a kutatók is, akik szeretnék a projektjeiket az űrbe küldeni. A tudósok, akik a mikrógravitációval kapcsolatos kísérleteket szeretnének elvégezni, valóban űr-repülhetnek.

A SpaceShipTwo űrhajó belső kialakítása

Időre lesz szükségük, amíg a Virgin Galactic fizetős utasokat helyezhet ezekbe az ülésekbe. A társaságnak még számos tesztrepülése van szüksége, amelyet el kell végezniük, mielőtt elindítanák az első járatot Richard Branson-nal a fedélzeten.

Forrás: virgingalactic.com

Minden vélemény számít:

Jurassic World: Krétakori tábor filmelőzetes – Az óriás T-Rex visszatér!

Itt a 72. Emmy-díj jelöltjeinek listája – Eddie Murphy 21 év után visszatér a jelöltek táborába