in

A világ leghíresebb fái

A Baobab fák

A világ leghíresebb fái állandóan változnak. A L’arbre du Ténérét egykor a Föld legelszigeteltebb és leghíresebb fájának tartották, egészen addig, amíg egy ittas líbiai tehergépjárműveztető ledöntötte azt.

Tavaly augusztusban a híres amszterdami Anne Frank fát is kidöntötte a szél egy komolyabb vihar közepette, viszont szerencsére még mindig vannak a világon gyönyörű és különleges fák, ezekről tudhat most meg többet.

A Baobab fák

A Baobabs sétány egy nagyon híres facsoportból áll, amely Madagaszkár egyik porosabb útja mentén fekszik. A feltűnő és megkapó táj évente több ezer turistát vonz magához, így ez Madagaszkár egyik leglátogatottabb helye.

A Baobab fák 800 évesek és eredetileg nem álltak ennyire magányosan az őket körülvevő területen, hanem egy sűrű trópusi erdőt alkottak. Az évek során ahogyan az ország lakossága is nőtt, az erdőket mezőgazdasági célokra hasznosították, így csak a híres baobab fák maradtak meg.

Az Isten Cédrusai nevű kis erdő 400 darab fából áll és Libanon északon fekvő hegységei között található. A Isten Cédrusai nevű megnevezés a Bibliában is megjelenik, méghozzá 70 alkalommal.

Az ősi egyiptomi emberek a fa gyantáját a mumifikáláshoz használták fel, és Salamon király a híres fákból építette Jeruzsálemben az első templomot. Kaliforniában is van egy nagyon híres kaliforniai óriásfenyőből álló erdő, amely egy nemzeti parkban található. Az erdő fái a világon a legnagyobb fákként vannak számon tartva, tehát ha a térfogatot vesszük figyelembe, akkor az öt legnagyobb térfogattal rendelkező fa mind ebben az erdőben találhatóak.

A General Sherman nevű fa a legnagyobb mind közül, amiről azt beszélik 2.300-2.700 éves. A Sárkányvér fa vitathatatlanul Socotra szigetének a leghíresebb és legszebb fája, aminek ráadásul különös alakja van, hiszen formája egy fejjel lefelé tartott esernyőhöz hasonlít.

Minden vélemény számít:

A masszázs gyógyító ereje

A masszázs gyógyító ereje

Hogyan tervezzük meg a nászutat?

Hogyan tervezzük meg a nászutat?