in

A világ 7 legveszélyesebb útja fantasztikus látvánnyal várja a kalandorokat!

Forrás: Flickr.com/Phil Whitehouse

A világ számos veszélyes útját sebességkorlátozások és rossz tervezés sújtja, de csak kevés közülük olyan veszélyes, amelyek akár halálosak is lehetnek.

Olyan helyeken, mint a Himalája hegység, Kína, Bolívia és Olaszország, a járművezetők keskeny, sokszor aszfalt nélküli utakon találkozhatnak szembe egymással. Ezek némelyike kifejezetten veszélyes a földcsuszamlások, lavinák és a meredek hegyvidéki terep miatt. 

Ezeket az utakat gyakran a világ legveszélyesebb védjegyeinek tekintik és néhányuk elnevezésében még a “halál” szó is szerepel. 

Annak ellenére, hogy a halálos balesetek számottevőek ezeken az utakon, mégis népszerűek a turisták körében, akik festői kilátást keresnek egy kis adrenalin lökettel egybekötve. 

A következő lista a világ legveszélyesebb útjairól, nincs sorrendbe és a lista messze nem kimerítő, de néhányat összeszedtünk neked, hogy lásd milyen lenyűgöző látványt nyújtanak egyesek.

A világ legveszélyesebb útjai

  1. “A halál útja”, Bolívia

A Bolíviában található Észak-Yungas út, amelyet gyakran a legveszélyesebb útnak is emlegetnek a világon. A buszok és teherautók rendszeresen zuhannak itt a mélybe a meglehetősen bizonytalan és veszélyes útszélek miatt. Különösen akkor, ha megpróbálják előzni egymást.

  1. A Himalája úthálózat

A Himalája egész területén lévő közúthálózat híres a rossz építési minőségéről. A burkolt, keskeny, csúszós utakon gyakran a lezuhant autók és a buszok látványával figyelmezteti az arra járókat, hogy mennyire veszélyes a helyzet. 

  1. Kuoliang-alagút, Kína

Forrás: 500px.com/frank3ders

A Kuoliang-alagút út a Tajhang hegyekben kanyargózik Kínában. A világtól elszigetelt Kuoliang falu helyi lakosai vágták ki az utat a hegyoldalból, hogy egyszerűen és gyorsan elérhető legyen számukra a külvilág autóval is. Felépítése miatt és a mérnöki felügyelet hiánya miatt nagyon veszélyes végighaladni rajta.

  1. Taroko Gorge út, Tajvan

Forrás: pixabay.com

A Taroko-szurdok út Tajvan egyik legveszélyesebb útja. Sok olyan éles kanyarral rendelkezik amelyek nem beláthatóak megfelelően és a keskeny utak csak ráadásként nehezítik a biztonságos vezetést, amelyek a régió fantasztikusan szép látványt nyújtó szikláin és hegyein vezetnek.

  1. Halsema autópálya, Fülöp-szigetek

Forrás: redriderspoa.blogspot.com

A Fülöp-szigeteki Halsema autópálya, a népszerű turisztikai célpontok egyike, annak ellenére, hogy kifejezetten veszélyes itt végig menni bármilyen járművel. Ez az út hajlamos a földcsuszamlásra és ráadásul rosszul karbantartott is. 

  1. Szecsuán-Tibet autópálya, Kína

Forrás: commons.wikimedia.org

Az út ezen szakaszán 7500 haláleset jut 100.000 utasra, ami sajnos hatalmas rekord is egyben. Ez a magas halálozási arány a szikla és földcsuszamlásoknak, a lavináknak és a rossz időjárási viszonyoknak köszönhető. 

  1. Stelvio Pass út, Olaszország

Forrás: pixabay.com

És végül egy újabb festői túra, ezúttal az olasz vidéken. Annak ellenére, hogy nem ez a legfélelmetesebb és legveszélyesebb út a világon, mégis kockázatosnak mondható. A 2,7 km hosszú út az Alpokon keresztül halad és nagyon szeles útviszonyok mellett, számtalan problémát okozott már a járművezetőknek a múltban.

Minden vélemény számít:

King’s Man: A kezdetek filmelőzetes Ralph Fiennes főszereplésével!

A 8 leghasznosabb Chrome-bővítmény WordPress-re