in

A veterán Sébastien Loeb vezeti a Török Rally versenyének első bemelegítő napját!

©FIA World Rally Championship

A rally kilencszeres világbajnoka Sébastien Loeb volt a Török Rally meglepetés versenyzője péntek esti meglepő teljesítményét követően. 

A sziklás hegyi utak, a végtelen kanyargós pálya és a por fárasztó körülményeket biztosítottak a versenyzők számára, de a 46 éves francia minden álnokságát felhasználva teljesítette a rövid nyitó etapot 1,2 másodperces előnnyel. 

Ezzel ő lett a legidősebb pilóta, aki valaha is vezette az FIA rali világbajnokság fordulóját.

Csapattársa, az azonos autóval versenyző (Hyundai i20) Thierry Neuville második lett, aki csak egy tizeddel előzte meg a bajnokság vezetőjét, Sébastien Ogier-t (Toyota Yaris). 

Kevesebb, mint öt másodperc fedte le a legjobb hatot a szezon ötödik fordulójának eszeveszett kezdését követően.

A januári, Monte-Carlói szezonnyitó verseny óta első versenyén résztvevő Loeb második volt a két gyors etapban, annak ellenére, hogy még soha nem vezetett ezeken az utakon. 

„Nem számítottam rá, hogy ma este vezetem a listát. Az utolsó szakaszban nagy nyomást gyakoroltam a rajtra, mert nem találtuk annyira jónak az utat. Pontos jegyzeteim voltak, így meg tudtam csinálni, és a ma esti rally vezetése a legjobb, ami történhet ”- mondta Loeb.

Annak ellenére, hogy a 221 km-es Török rallyból csak 25,22 km-t tett meg, a pénteki akció döntő jelentőségű volt. 

Szombat lesz a hétvége leghosszabb szakasza. Marmaristól nyugatra halad és 107,38 km-t tesz meg három robusztus etapon keresztül, amelyeket reggel és délután tesznek meg a versenyzők. 

Forrás: wrc.com

Minden vélemény számít:

Modern Duesenberg GT – Vajon visszatér-e az amerikai Rolls-Royce rivális a piacra?

The Wolf of Snow Hollow hivatalos filmelőzetesében Robert Forster üldözi a “vérfarkast”!