A Végső Állomás 20. évfordulóját ünnepli idén!

Tavaly számoltunk be arról, hogy az Alien a 40., a Matrix pedig ugyancsak a 20. évfordulóját ünnepelte. Idén ismét egy nagy klasszikuson van a sor, ugyanis a Végső Állomás című film első része a héten ünnepelte 20. évfordulóját.

A találékony Horror/Thriller filmet 2000. március 17-én adták ki, amely egy új évezredbe segítette a horror filmek kategóriát a filmvásznon.

A filmben Devon Sawa játszott Alex Browning főszerepében, aki egy fiatalembert alakított. Alex egy szerencsétlen helyzetbe kerül, amelyben szó szerint ki kell játszania a halált.

Sawa megemlékezett a film évfordulójáról egy aktuális üzenettel. Ezt mondta postjában, amelyben visszaemlékezett egyik leghíresebb jelenetére a Végső Állomás-ból.


“Ma van a végső állomás 20. évfordulója. Emlékeztek arra a filmjelenetre, ahol karanténba helyeztem magam abban a kunyhóban, hogy a halál ne tudjon rám találni? Most ezt a dolgot csinálom, a való életben!”

Annak ellenére, hogy nem volt hatalmas sikere a kritikusok körében, a 2000-es évek egyik legsikeresebb horror filmsorozata született március 17-én két évtizeddel ezelőtt.

A film nagy pénzügyi bevételnek bizonyult a készítők számára, akik összesen 112 millió dollárt kaszáltak. Ezen kívül még négy folytatása született a filmnek és már tervbe vették a Végső Állomás 6 elkészítését is.

Mindent egybevetve, a filmsorozat összesen 657 millió dollár bevételre tett szert világszerte.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?