in

A Tesla 10000 dollárra emeli a Full Self-Driving opció árát!

A Tesla Full Self-Drivingnek nevezett eszköze folyamatosan fejlődik, jelenleg az olyan automata funkciókat tudja, mint az autópályán történő sávváltás vagy az önálló parkolás.

A múlt hónap végén Elon Musk bejelentette, hogy az eddigi 8000 dolláros árat 10000 dollárra emelik, mivel az eszköz tesztelése a publikus béta fázisba lépett.


Ennek során az amerikai Tesla tulajdonosok egy része már a mindennapi közlekedésben próbálhatja ki a Full Self-Driving funkciókat, a szélesebb közönség pedig év vége környékén kaphatja meg ugyanezt az engedélyt.

A nevével ellentétben a Full Self-Driving koránt sem képes a teljes önvezetésre, bár folyamatosan kerülnek bele új funkciók.

A vásárláskor a vevők kérhetik ezt az opciót, a Tesla gyár pedig távolról belenyúlva frissíti az autó szoftverét minden új dolog megjelenésekor.

Egy ilyen elektromos autót vezetve a tulajdonosok az indulás után szembesülhetnek azzal, hogy még fejlettebbé válik a járművük a soron következő update miatt. A végső cél persze a valódi önvezetés, ami a Full Self-Drivingre előfizetők autóján fog megjelenni a fejlesztési folyamat végén.

Erre azonban még várni kell, hivatalosan továbbra is az autótulajdonosok a felelősek a Tesla Autopilot tevékenységéért.

A Tesla gyár külön hangsúlyozza, hogy vezetés közben a kezeket a kormányon kell tartani, a forgalmat pedig figyelemmel kell kísérni. Ez a SAE autóipari-mérnöki szövetség által meghatározott ötös skálán a kettes önvezetési szintnek felel meg.

A hármas szint akkor következik be, amikor az utat már nem kell figyelni, a négyesnél pedig, ha van rá lehetőség, akár aludhat is az autóban lévő személy.

A folyamat vége az ötös szint, ennél már a kormánykerék megléte sem szükséges, mivel emberi közbeavatkozás nélkül dönt mindenről az autó.

Forrás: theverge.com

Minden vélemény számít:

A Bridgerton család filmelőzetese egy jelmezes filmdrámát vetít elénk a báli szezonról!

A Cyberpunk 2077 ismét késik – az új megjelenési dátum december 10