in

A Suzukában körrekordot döntő Honda limitált szériás R típusa hamarosan kapható!

©Honda

A Honda Civic Type R egy igazán jól teljesítő versenypálya gép és nagyon élvezetes utcai vezetést is nyújtó autó.

Azonban, ha egy első kerék hajtású szörnyetegre vágysz, az új Type R Limited Edition a héten érkezett meg a kereskedőkhöz.

©Honda

 

Speciális, BBS könnyű felnivel felszerelt autó, amelynek karosszériáját egy exkluzív Phoenix Yellow borítással látják el. 

Ráadásul ez a változata könnyedén elérheti a 290 km/h sebességet és csak 600 darabra korlátozódik a termelése. Biztos lehetsz benne, hogy nagyon keresett lesz.

©Honda

Mielőtt azonban vásárolni indulnál, érdemes lesz elgondolkodnod az anyagiakon. Míg a hagyományos Type R új verziója 37.495 dollárért kerül forgalomba, ez a különkiadás jóval drágább lesz, 43.995 dollárnak megfelelő forintot kell kifizetned érte. 

Ennek ellenére a személyre szabott emléktábla, amely jelzi, hogy a 600 darab közül melyik a te modelled, elegendő lehet a megnövekedett ár indokolásához. 

©Honda

Ha nem, akkor talán a fényes fekete tető, a tükörsapkák és a motorháztető szellőzője segít a döntéshozatalban.

©Honda

De, ha még mindig nem győzött meg az ár, akkor a szabványos Honda Sensing biztonsági technika, ideértve az adaptív sebességtartó automatikát és a sávtartási segítség is besegíthet a vásárlásban.

Ami azonban valóban igazolja az árat, az a nemrégiben felállított rekordja a Suzukai versenypályán. 

©Honda

A Honda ugyanis elárulta, hogy a versenypályára fókuszált autója újabb elismerést adott a Civic Type R nevéhez, hiszen megdöntötte az első kerék hajtású körrekordot a Suzuka versenypályán Japánban. 

A Honda Civic Type R Limited Edition rekordköre a Suzuka versenypályán

Az ez év februárjában végzett utolsó tesztje során a Limited Edition az 5.807 kilométeres távot 2:23:993 alatt tette meg. Két évvel azután, hogy a normál Type R GT megdöntötte az első keré meghajtású körrekordot a Nürburgring Nordschleife versenypályán.

A Limited Edition modell megtartja a Type R erőteljes 2,0 literes VTEC Turbo motorját. A csúcsteljesítmény 320 lóerő, 6500 fordulat/perc, 0-100 km/h-ra 5,7 másodperc alatt gyorsul.

Sajnos a limitált kiadás meghajtása nem hoz növekedés a szokásos R típusú 306 lóerős és 295 Nm-es nyomatékhoz képest, de a Type R Limited Edition így is tökéletest teljesítményt nyújt a súlycsökkentésnek köszönhetően.

Forrás: honda.co.uk

Minden vélemény számít:

A Batman ideiglenesen leállítja a produkciót, miután Robert Pattinson koronavírus tesztje pozitív lett

Itt a ’The Comeback Trail’ filmelőzetes Robert De Niro és Tommy Lee Jones főszereplésével!