in

A stílusos és jól öltözött férfi 15 ismérve!

Bárki bármit mondd, a stílus nem velünk született tulajdonság. Ha valakinek stílusa van, az azt jelenti, hogy megszerezte a kellő ismereteket mind az öltözködés, mind pedig a viselkedés terén.

Nézzük sorjában, mik is ezek az alapvető ismeretek! A stílusos férfi tehát:

1. Biztos a ruházatában

A magabiztosság kulcseleme a jó megjelenésnek. Ha feszengsz egy öltönyben, ha szorítja a nyakad az ing gallérja, akkor biztos lehetsz benne, hogy az az összképet is rombolja. A stílus és a kényelem soha nem zárja ki egymást.

2. Mindene passzol mindenéhez

Hiába a méregdrága karóra, ha nem passzol az öltözetedhez, és hiába a legutolsó divat szerinti nadrág, ha elüt a cipődtől. A stílusos férfi öltözete mindig harmonikus.

3. Visszatérő vendég a szabónál


A jó megjelenés egyik sarokpontja a tökéletes illeszkedés. Bármennyire is igyekszel, a boltok polcain nem fogod megtalálni a rád öntött ruhadarabokat. A megoldás egy szabó, aki személyre szabottan, pontos méretvétel után kifejezetten neked készít ruházatot.

4. Tudja, mi van a szekrényében

A stílusos férfi ismeri az egyszerűség fontosságát, és soha nem kombinálja túl a színeket. Ebből következik, hogy ruhatára minden eleme használatban van, nincs félretett kinyúlt póló, kitérdelt nadrág.

5. Nem ódzkodik költeni a minőségre


A minőségbe fektetett pénz ugyanis megtérül: az olcsó, kérdéses színvonalú ruhadarabokat ugyanis gyakrabban kell lecserélni, végeredményben pedig több kiadással is járhatnak.

6. Nem reklámfelület

Egy stílusos férfi sosem használja reklámfelületnek önmagát. Mit jelent ez? Öltözetén (legalábbis látható helyen) nincsenek márkajelzések, logók, szlogenek. Egyszerűen azért, mert nem hivalkodik a ruházatával.

7. Nem kérkedik

Noha tisztában van vele, hogy öltözete mindig alkalomhoz illő, sosem hívja rá fel külön a figyelmet. Pláne nem kérkedik az egyes ruhadarabok árfekvésével.

8. Nem ad kéretlen öltözködési tippeket

A kifogástalan stílussal rendelkező férfi sohasem kioktató, lekezelő, fennhéjázó másokkal szemben. Ha megkérik, szívesen ad tanácsot, de azt is nevelő célzattal, és nem modortalanul teszi.

9. Figyel a ruhacímkére

Az azon található információk ugyanis sarkalatosak lehetnek a megjelenést illetően. Miről is van szó? Például figyelembe veszi, ha egy pulóvert nem szabad lógatva szárítani, mert az anyag megnyúlik.

10. Figyel a részletekre

Egy stílusos férfi folyamatosan a tökéletességre törekszik, épp ezért mindig figyel a részletekre. A ruházat anyaga, a színösszeállítás, a nyakkendő csomója a kiegészítők harmonizálása, egyszóval minden apró részlet számít.

11. A melegítőt az edzőteremre tartogatja


Hangsúlyosan és ellentmondást nem tűrően a mackóalsót és fölsőt kizárólag az edzőtermi látogatása alkalmával ölti magára.

12. Tisztában van a méreteivel

Noha ruháit javarészt szabóságban készítteti, ennek ellenére tisztában van a váll-, mellkas-, derékméreteivel. Tudja mekkora nadrágra, ingre, hányas pólóra van szüksége.

13. Jól ápolt

Hiába a kifogástalan ruházat, ha a szakáll ápolatlan, a haj lenőtt, a köröm töredezett. Egy stílusos férfi nem kizárólag az öltözékre, hanem a megjelenés összképére koncentrál.

14. Nem fél megválni az elnyűtt ruháitól

A tipikus férfi szekrénye tele van olyan ruhadarabokkal, melyeket már egyáltalán nem visel. Tönkrement farmer? Kopott, elhasznált cipő? Ha menthetetlenek, ne őrizgesd tovább.

15. Saját, összetéveszthetetlen illata van

Végül: a stílusos férfi védjegye egy egyedülálló, markáns, ám nem tolakodó parfüm, amit ezer közül is megismerni, és tökéletes harmóniában áll a személyiségével.

Minden vélemény számít:

Vitorlással az Adrián: ezek a menő úti célok manapság!

Te még emlékszel rájuk? Íme, a 90-es évek legjobb vígjátékai!