in

A saját stílus kialakítása. Útmutató a mindennapi megjelenéshez!

Ha van valami az öltözködés terén, ami végtelenül leegyszerűsíti az életed, akkor az kétségtelenül a saját stílus. Nincs kőbe vésett szabály vagy szigorúan követett etikett.

A saját stílus ugyanis pusztán annyit jelent: tudod, mi működik nálad, mit mivel párosíthatsz. Mindezt úgy, hogy a megjelenésed a személyiségedet is tükrözi.

Félreértés ne essék, a saját stílus nem azt jelenti, hogy minden áldott nap ugyanúgy kell megjelenned. Nem szükséges és nem is életszerű minden helyzetben – munkahelyen, hivatalban vagy egy baráti találkozón – ugyanazt a ruhadarabot viselned.

A cél az, hogy elegánsan önmagad legyél, ezért a saját stílus lényege, hogy a megjelenésed átadjon valamit a személyiségedből.

Stílustippek a saját stílusod kialakításához

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, a megjelenésed nem válik saját stílussá egyik percről a másikra. Rengeteg kitartásra és próbálkozásra van szükség, ha valamit kényelmetlennek érzel – még ha passzosan is áll – valószínűleg nem a te darabod.

Ez a kényelmetlen, nem komfortos érzés gyakran akkor alakul ki, amikor a külső nem illik a belsőhöz. Azaz mást sugall a megjelenésed mint amilyen a személyiséges.

A férfi stílustanácsadó szakemberek azt tanácsolják, hogy vizsgálj meg hozzád hasonló világlátású embereket.

Ha a belsőjük összhangban van a külsőjükkel, akkor a személyiségük jól tükröződik a megjelenésükkel is. Ez pedig azt jelenti, hogy ez az az irány, amit az öltözködés terén neked is követned kell.

Továbbá azt is javasolják, hogy szánj időt magadra. Keresd meg azt a márkát, aminek szabása és varrása passzol hozzád, majd vásárolj be belőle.

Kétségtelen, hogy a kinyúlt póló és a szakadt farmer is egyfajta lélekállapotot tükröz, azért az igényesség legyen a mindennapjaid vezérlő csillaga.

A stílus tanácsadók végül rámutatnak a kiegészítők fontosságára is. A saját stílus nem korlátozódik a ruházatra: a megjelenés része lehet – persze csak ha nálad működik – egy elegáns karóra, egy bőrcipő vagy egy ellenállhatatlan parfümillat.

Minden vélemény számít:

Társalgási tippek, avagy így ne tedd tönkre a társasági életed!

The Nest: Jude Law és Carrie Coon új filmelőzetese