in

A régi ikonokkal ünnepelte az Instagram a 10. születésnapját!

Idén október 6-án lett pontosan 10 éves az Instagram, a népszerű közösségi oldal 2010-ben ezen a napon, pár hónappal a iPhone 4 megjelenése után indult világhódító útjára az Apple Store-on keresztül.

E jeles alkalom kapcsán az Instagram egy Easter Egg-et, vagyis egy különleges ajándékot rejtett el az alkalmazáson belül.

A meglepetés nem más, mint egy lehetőség, amivel visszaállíthatjuk a korábbi, kedvelt ikonokat. Újra használatba helyezhetjük például a klasszikus polaroid fényképezőgépet, amit az Instagram több, mint öt évig alkalmazott.

Mivel ennek a kis ikonnak a mai napig népes rajongótábora van, így ők minden bizonnyal nagy lelkesedéssel fogadták ezt az opciót.

Jó hír még, hogy az alkalmazásfrissítés után némi történelmi áttekintést is kapunk. A funkció keretein belül megtudhatjuk, hogy egy-egy változatot mikor vezettek be, illetve mennyi ideig volt látható.

Hogyan lehet változtatni az ikonon?

A régi ikonokat néhány egyszerű lépéssel érhetjük el. Az Instagram frissítése az első teendőnk, amit szükséges elvégeznünk.

Ezt követően, az alkalmazáson belül meg kell keresnünk a beállításokat, majd a képernyőt lefelé húzva jeleníthető meg az új menüpont. A kiválasztás után automatikusan felkerül az asztalra az ikonunk.

A funkció megnyitásakor egy köszönetnyilvánító szöveg olvasható, mely azt sugallja, hogy ez a lehetőség csupán október hónapban él. Aki tehát szeretné újra a telefonján látni a kedvenc Instagram ikonjait, most állítsa be őket.

 

Minden vélemény számít:

Akár 10 évvel is meghosszabbíthatja az élettartamot egy biológiai vegyület!

A Netflix szerint 48 millió ember látta a Ratched filmdráma sorozatát az első hónapban!