in

A Racing Point-tól levontak 15 világbajnoki pontot és 400 000 euró pénzbírságot szabtak ki!

BWT Racing Point F1 Team | FB

A Racing Point csapattól levontak 15 pontot, és súlyos bírságot szabott ki az FIA, a Renault óvását követő ítélethozatalal kapcsolatban.  

A Racing Point csapat F1-es járműveit, az autók jogszerűtlen használata miatt óvta meg a Renault még a mult hónap közepén, most pedig hivatalos döntés született az ügyben. 

Az óvást követően az FIA bírák csapata helyt adott a Renaultnak a Racing Point csapat RP20-as autójának tervezésének törvényességével kapcsolatos tiltakozásával. A részletek itt olvashatók a döntésről.

A döntés alapján a csapatnak világbajnoki pontokról kell lemondaniuk, autónként 7.5, azaz összesen 15 pontot vonnak le a versenybírók és autónként 200 000 euró, vagyis összesen 400 000 eurós pénzbírsággal sújtották a Racing Point csapatot.

A Racing Point hatalmas figyelmet kapott a barcelonai tesztelés során, amikor bemutattak egy autót, amely figyelemre méltóan hasonlított a tavalyi bajnokságon nyert Mercedes-hez. 

A stájer, a magyar és a brit Nagydíj után a Renault tiltakozást nyújtott be az FIA-nál ezek ellen az autók ellen, azzal a kijelentéssel, hogy a Racing Point egyes alkatrészeit közvetlenül a 2019-es Mercedesről másolták.

A Racing Point tovább folytatja a szóban forgó fékvezeték alkatrészek használatát a hétvégén megrendezett nagydíjon is, így tovább következményekkel állhatnak szembe a versenyt követően.

A csapat a nemzetközi sportkódex 15. cikkejével összhangban jelenleg megemészti a vizsgálat és a döntés eredményeit, mielőtt eldönti, hogy fellebbezi-e a határozatot vagy sem.

Forrás: formula1.com | BWT Racing Point F1 Team

Minden vélemény számít:

A Lionsgate bejelentette a John Wick 5 gyártását! A folytatást a 4-ik résszel egyszerre készítik!

‘I’m Thinking of Ending Things’ filmelőzetes – Charlie Kaufman bemutatja legújabb őrült vizualizációját