in

A Porsche szintetikus üzemanyagokkal folytatja küldetését a belsőégésű motorok megmentéséért!

©Porsche

Az emberek már régóta tudják, hogy a szintetikus üzemanyagok klímabarát alternatívát jelentenek a szokásos üzemanyagokkal szemben, amelyeket jelenleg autóink meghajtására használunk.

A Porsche az élen jár a szintetikus üzemanyagok fejlesztésében, és a Porsche szóvivője nemrégiben arról beszélt, hogy az autógyártó az eFuel üzemanyagot széles körben elérhetővé kívánja tenni.

A Porsche-nak van egy csapata, amely jelenleg olyan vállalatokat keres, amelyekkel együttműködve kísérleti üzemet hozhat létre, hogy tesztelje és bebizonyítsa, hogy a fenntartható üzemanyagok előállítását gyártósoron lehet iparosítani.

A szintetikus üzemanyagokat megújuló energia felhasználásával állítják elő, és alapvető tulajdonságaik nem különböznek a kőolajból feldolgozott szokásos üzemanyagtól. 

Ezek az üzemanyagok szén-dioxidból és hidrogénből készülnek; és az ideális tervezett forgatókönyv szerint éghajlat-semleges üzemanyag-típusnak bizonyulhatnak.

Az autók villamosítás iránti egyre növekvő érdeklődés ellenére a Porsche eltökélt szándéka, hogy újabb élettartamot nyújtson a belső égésű motornak, és nem tervezi, hogy az üzemanyaggal működő autókat hamarosan eltávolítsák a gyártósorról. 

Bár a vállalat azt tervezi, hogy autóik fele 2025-re elektromos lesz, a Porsche továbbra is meg van győződve arról, hogy a hagyományos belsőégésű-, a hibrid- és az elektromos autó is párhuzamosan a piacon lesz egy jó darabig.

©Porsche

Michael Steiner, a Porsche kutatási és fejlesztési vezetője továbbra is elkötelezett a nagy teljesítményű autók üzemanyag-meghajtású motorjai iránt és kijelentette, hogy az E10 üzemanyag negatív vonatkozásaival ellentétben a szintetikus üzemanyagok újbóli bevezetésének másnak kell lennie – és nem lehet hátránya.

A Porsche képes lehet megőrizni a belső égésű motorral szerelt autót a jövőben, de az elektromos technológia gyors fejlődésével – az elektromos autók továbbra is a fenntartható jövő felé vezető utat jelenthetik.

Forrás: autonewsaustralia.com

Minden vélemény számít:

A BMW kilenc új elektromos autót dob ​​piacra 2025-ig!

A ‘Ratched’ filmelőzetes rengeteg drámát és horrort ígér Ryan Murphy Netflix sorozatában!