in

A PayPal lehetővé teszi a kriptopénzek adásvételét az Egyesül Államokban

A PayPal újabb szintet lépett meg, mostantól az amerikai felhasználói már kriptopénzt is tarthatnak a PayPal számlájukon.

A hírt a TechCrunch vette észre egy hete a cég egyik sajtóközleményében, az amerikai felhasználók pedig arról számolnak be, hogy már látják is a változásokat.

Kriptopénz a PayPal fiókban

A PayPal applikációban megjelent egy banner, amely a kriptopénzeket rejti, és rákattintva Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash vagy Litecoin vásárolható. Mellettük egy kis felirat jelzi az árfolyamuk legutóbbi trendjét, kis segítséget nyújtva a választáshoz.

A vásárlási lehetőség alatt újabb szekció látható, ahol a kriptopénzekről készült cikkek olvashatók. Jelenleg a témakörök az ölelik fel, hogyan lehet elkezdeni a kriptopénzekkel való kereskedelmet, és milyen veszéllyel járhat ezeknek a coinoknak a volatilitása.

A PayPal döntése kissé meglepte a piacot, hiszen korábban nem volt hír hasonló lépésről. Az egyik legnagyobb online pénzügyi szolgáltatóként a bevezetés azt is jelzi, hogy a kriptopénzek egyre nagyobb szerepet kapnak a való életben.

Ha emlékszel, a Bitcoin is csak évekkel ezelőtt tört be a köztudatba, miközben Satoshi Nakamoto már 2008-ban megalkotta.

Igazán akkor lett hírhedt, amikor árfolyama kilőtt, és már nem csak a dark weben használták. 1 Bitcoin most nagyjából 14000 dollárt ér, miközben 2013-ban még a 100 dollárt sem érte el az árfolyama.

Ez a kriptovaluta augusztus óta folyamatosan emelkedik, és közelít a korábbi csúcsához, 2017 végén az ára majdnem elérte a 20000 dollárt.

Minden vélemény számít:

Vajon megértik-e az idegenek a nekik küldött üzenetet?

A felszabadító Netflix sorozat igazán ütősre sikerült!