in

A paradicsom élettani hatásai

Az egészséges életmódnak nagyon fontos része, a helyes táplálkozás. A nyári időszakban az egyik legjobb dolog, hogy könnyen hozzájuthatunk friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez.

Ha napi rendszerességgel fogyasztunk gyümölcsöket és zöldségeket, akkor megerősödik az immunrendszerünk, ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben stb.

A paradicsom az egyik legkedveltebb, legnépszerűbb és legfinomabb zöldség, ami kiváló hatással van a szervezetünkre. A paradicsomot nyersen, megfőzve, megsütve is fogyaszthatjuk és rengeteg étel fontos összetevője.

Nemcsak a hagyományos magyar konyha elengedhetetlen része, hanem számos speciális étrend, például a mediterrán diéta is előszeretettel használja. A paradicsom egy olyan zöldség, amely a burgonyafélék családjába tartozik, Közép- és Dél- Amerikában őshonos.

Elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Nagyon magas az A-vitamin tartalma, és ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Szintén A-vitamin tartalmának köszönhetően, kifejezetten jól hat a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában.

A paradicsom oxálsav tartalma miatt hozzájárul az emésztés serkentéséhez, a gyomorsav túltengés panaszaitól is könnyen megszabadít. Székrekedés és más emésztési zavarok esetén is kifejezetten ajánlott az alkalmazása. Legyen szó külső vagy belső gyulladásról a paradicsom mindkettőre gyógyírt jelent.

Csökkenti a reumás, ízületi fájdalmakat is. Likopin tartalma miatt fiatalítja a sejteket, megvédi és erősíti azokat. Láthatjuk tehát, hogy a paradicsom mi mindenre jó, ezért fogyasszunk a lehető legtöbbet belőle. Válasszuk az egészséges táplálkozást és juttassuk hozzá szervezetünket a szükséges vitaminokhoz, tápanyagokhoz, ásványi anyagokhoz.

Minden vélemény számít:

Kutyanevelési tippek állatbarátoknak

NoFollow linkek: kockázatosak vagy irrelevánsak?